AMULETY, TALISMANY A ŠKAPULÍŘE


Jak jsem již jednou psala, slovo AMULET pochází z arabského slova hamale (přívěšek, závěs) a jde o předmět, kterému jsou připisovány ochranné magické síly. Je to tedy energetický předmět, takže ten, kdo jej nosí, je napojen na bezprostřední kontakt s kosmickým energetickým zdrojem. Amulet si většinou zhotovuje a zasvěcuje nositel sám. K tomu je ale vhodné zvolit si určitý den, který je ovládán planetami, jež poskytují nejlepší podmínky pro daný účel amuletu.
TALISMAN pochází z arabského slova tilsam, což znamená kouzelný obrázek. Je to předmět přinášející štěstí, který se člověku nějakým způsobem dostal do ruky nebo jej daný jedinec náhodně objeví: kamínek, mušle, prsten, přívěsek... Narozdíl od amuletu přináší talisman štěstí po určitou omezenou dobu. Jakmile splní svůj účel, ztrácí opět svou výjimečnou sílu. Existují ovšem ale i talismany, které přinášejí štěstí trvale.
Amulet či talisman má být zhotoven v určitý den, který posiluje dané magické účinky a v daný den by se také k posílení měl nosit
.
Pondělí - Měsíc: chrání před nepřáteli, činí vás veselými a laskavými. Pomáhají získat bohatství a chrání před zlými sny. Usnadňují cestování, plní přání a jsou příznivé pro rituály a duchovní napojení.
Úterý - Mars: chrání před hádkami a závistí.
Středa - Merkur: podporují blahobyt, dobré obchody, starají se o vysoké zisky, probouzejí intuici, posilují paměť a aktivují myšlení.
Čtvrtek - Jupiter: podporují magické ceremonie nebo zaříkávání vyšších sil, přinášejí lásku, přízeň, bohatství a čest. Pozitivně ovlivňují soulad a příměří.
Pátek - Venuše: posilují přátelství, lásku a umělecký úspěch.
Sobota - Saturn: dodávají sebedůvěru, moc a vytrvalost, chrání před uhranutími a podporuje nakupování nemovitostí.
Neděle - Slunce: probouzí lásku a přátelství, přináší čest a slávu, přízeň a ochranu od vysoce postavených lidí.
ŠKAPULÍŘ pochází z latinského slova scapula = lopatka nebo ze slova scapulare = zástěra. Jedná se o váček, ve kterém můžete nosit buď amulety, anebo směs ochranných bylin. Většinou je vyrábějí čarodějové a za nějaký peníze i prodávají. Škapulíře se vyrábějí vždy pro konkrétní účel, např. k přilákání lásky, hojnosti, k udržení zdraví, práce atd. Dle toho taky mág volí byliny a magické formule, které vkládá do sestavování daného škapulíře. Dávejte si proto pozor, kdo vám jej bude sestavovat, od koho jej budete kupovat, protože - jako ostatně se vším - do něj vkládá i část své energie.
Morgana

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA