ZDRAVÍ V PROSINCI


V prosinci je dle tradiční čínské medicíny potřeba posilovat tlusté střevo. Tlusté střevo je konečný úsek trávicí trubice, kde probíhá konečné zahušťování a vyměšování potravy z těla. Zbytky potravy zde zpracovávají kvasné a hnilobné bakterie, tzv. střevní mikroflóra, která vytváří vitamíny, zejména B12 a K. Sliznice tlustého střeva nemá klky, jen nízké řasy a neprodukuje žádné trávicí šťávy. Na povrchu sliznice se nacházejí prostředky imunitní obrany. Žít zdravěji nám pomáhají byliny. Ostružinové listí uklidňuje sliznici střev, působí protizánětlivě a regeneruje celé tělo. Čaj z ostružinového listí zmírňuje a léčí koliky, uklidňuje žaludek. Používá se proti průjmu. Lžíci usušeného listí ostružiny zalijeme 1/4 l vroucí vody, necháme 10 minut louhovat, scedíme a pijeme 2 - 3x denně. Velmi účinný bude čaj ve Štíru 8. a 9. prosince.
(Autor: Žofie Kanyzová)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA