SÍLA A VLIV MÉDIÍ

SÍLA A VLIV MÉDIÍ
Aby vás někdo očaroval, ovlivnil, zmanipuloval, nepotřebujete k tomu jen člověka jako takového, protože úplně stejně to může zvládnout televize, rádio, internet, noviny, časopisy, reklamy. Každý z nás je s nimi denně ve styku a je docela jedno, zdali si zapnete televizi jen jako zvukovou kulisu při vaření či vygruntování lednice, anebo zda titulky na netu jen přelítnete očima. Je těžké si to připustit, ale jsme naprogramováni a manipulováni, protože dnešní média mají neuvěřitelný vliv a sílu. Většina lidí si toho ani nevšimne, přijde jim to normální a vůbec si nechtějí připustit, že by byli až tak nesvobodní a v zajetí zpráv a titulků.
Jen si tak zběžně vypočítejte, kolik televizí a rádií doma máte? A nejen tam, i v kanceláři, v autě, ve sklepě u ponku... Necháváte se jimi opájet každý den při vaření, uklízení, mytí auta, pracovních nasazení v kanclu či skladu, v čekárně u doktora, na koupališti... V tomto okamžiku přijímáte a ukládáte zcela nevědomě do své mysli spoustu informací, které mnohdy vůbec nepotřebujete a které jsou dost možná pro vás a vaši psychiku škodlivé, obzvláště pak v dnešní době, kdy se zprávy neobejdou bez válek, konfliktů, politického jednání, imigrantů, hladu, bídy, násilí... Tyto zprávy mají určitou energii, určitou vibraci. A ony stejně jako démoni a entity čekají, kdy se naladíte na jejich vlnu a začnete vibrovat s nimi. Dávejte si proto pozor, co si pouštíte, na co se díváte, čemu věnujete svou pozornost, a je docela jedno, jestli aktivně, nebo jen formou zvukového pozadí. Vše vyřčené se ve vás ukládá! Obzvláště u dětí je nutno zvažovat a průběžně kontrolovat, co zrovna sledují, protože doby, kdy jsme sledovali roztomilého Boba s Bobkem či Krtečka, jsou bohužel dávno pryč. Onehdy jsem sledovala ČT :D a nestačila jsem se divit, co všechno jsou tam pro ty naše nejmenší schopni odvysílat. Produkci jú es ej nebudu radši hodnotit, od mala o nich nemám valné mínění.
Existuje zákon, že podobné přitahuje podobné. Tak jak si primitiv najde primitivku, vypatlanec vypatlanku, tak to, na co zaměřujete svou pozornost, to si také přitahujete do svého života. Pokud se zabýváte hezkými věcmi, situacemi, zážitky, lidmi, budete přitahovat to samé; pakliže se soustředíte na zlost, hněv, nenávist a negativní věci, i ty k vám začnou vítat. Pakliže zaměřujete pozornost na cokoliv, brzy se to odrazí na vašem chování, myšlení, reakcích.
Média uvádějí do chodu silné energie, které se rozkmitají a vytvoří živoucí struktury, jež vtáhnou člověka do svých sítí. Tyto struktury použijí vaše emocionální energie a stanou se díky nim větší a mocnější, proto je tak těžké se jim vyhnout. Tímto vás nenabádám k tomu, abyste přestali sledovat televizi a poslouchat rádio, ale vědomě vnímejte, co vám zrovna valí před očima a čemu dopřáváte svůj sluch. Co vám třeba dává sledování toho, co se děje v naší matičce zemi, jak se chovají naši politici, kde a proč se válčí, kde komu prasklo potrubí, kde a proč byly rozbroje, kolikrát opíchal Fernandéz Biancu, co zrovna řeší primář v Růžovce nebo jak kynou hlavní dětské postavy v Ulici? Zlepší vám to život? Přinese vám to něco duševně či duchovně? Kdybyste místo těchto blbostí radši koukli na nějaký kvalitní film, kterých je net plný, nebo vzali místo Blesku do rukou duchaplnou knihu, udělali byste mnozí z vás líp. (Minimálně tou druhou činností zopakujete Pravidla českého pravopisu, což většina z vás potřebuje jako koza drbání.) Typickou reakci ve stylu: já přece musím vědět, co se kde děje, já musím být informován o tom, co právě politici schválili či zakázali, páč se mě to týká, a podobné bláboly si strčte někam. Co se tím změní, když o tom budete vědět, když budete informovaní? Proč si myslíte, že média, obzvláště pak moje favoritní stanice TV Hovna, hrají tolik na vaše emoce? Proč jsou všude na billboardech samé rozkazy, zákazy, modely toho, jak "máte" vypadat, co musíte mít, nabídky k pojištění, úvěrům, hypotékám? Proč??? Protože vás "ti oni" potřebuji mít zahnané do kouta, vystrašené, zblbnuté, zpanikařené, zeslábné, potřebují vás držet ve stádu a hlavně v iluzi, že tohle všechno je pravda a to, co jako jediné potřebujete, abyste byli šťastní. Začněte trochu myslet, lidi, už je vážně nejvyšší čas.
*MORGANA*

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA