19 RUNA - EHWAZ


Šťastné číslo: 19
Název: EHWAZ
Symbol: kůň
Hláska: E
Strom: dub
Léčivá rostlina: horčinka
Živel: země
Význam: napomáhá procesu integrace, učí partnerství.
Kůň byl v minulosti nepostradatelným průvodcem člověka na dlouhých cestách a při těžké práci. Runa proto signalizuje pomoc svých blízkých v nadcházejících úkolech.
Věštecký význam
EHWAZ symbolizuje jízdu na koni, pohyb, společnou práci a partnerství. Znamená také úrodu, smyslnost, důvěru a věrnost. Je to přínosný čas pro partnerské vztahy. Čekají tě díky společné činnosti vynikající výsledky. Varuj se sebeuspokojení a nekritičnosti. Ve společenství neztrať vlastní individualitu. Vyhýbej se rozporům mezi vůlí a činy.
Kůň byl v minulosti nepostradatelným průvodcem člověka na dlouhých cestách a při těžké práci. Mezi člověkem a koněm se tím vytvořilo pouto důvěry a pomoci, ba až vzájemné závislosti. Aby mohl kůň člověku dobře pomáhat, musel se ten o něj dobře starat. Runa Ehwaz pak vypovídá nejen o možném přátelství, ale i o potřebě vzájemné důvěry a oddanosti.
V obchodních a pracovních otázkách může slibovat novou příležitost, možnou změnu, v duchovní sféře počátek cesty za poznáním.
Pokud si runu vytáhneme v řádné pozici – vztah k blízké osobě stojí pod šťastnou hvězdou. Jestliže budeme vystupovat vůči druhému s tolerancí a ohleduplností, vše se nám stejnou měrou vrátí.
Runa dále signalizuje pohyb, ať už v rovině materiální nebo duchovní. Vytažení této runy potvrzuje bez jakýchkoliv pochybností významy run vytažených před ní a znamená zprávu ze světa bohů.
Obrácená pozice – ohlašuje rozchod nebo rozpad vztahu. Důvod – falešné přátelství.
(Zdroj: Lastura)


Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA