18 RUNA - BERKANA


Šťastné číslo: 18
Název: BERKANA (BERKANAN)
Symbol: bříza
Hláska: B
Strom: bříza
Léčivá rostlina: povijnice
Živel: země
Význam: posílení proti ztrátě energie
Tato runa symbolizuje plodnost. Může se jednat o narození potomka, ale také o plody své práce, nebo vyléčení se z nemoci.
Věštecký význam
Jejím symbolickým významem je úrodnost, mateřství, ženství a rodný dům. BERKANA se odvozuje z obrazu pramatky nebo něčeho konkrétního, co má ženské vlastnosti a je pro tebe ochranným štítem, nebo co tě také ohrožuje.
Bříza – symbol plodnosti – snadno se rozmnožuje a uchytí se i na nedostupných a nehostinných místech. Z březového proutí se odedávna vyráběly metly, košťata. Snad proto je bříza a její runa Berkana znamením očištění, čistoty, nového začátku, nových příležitostí.
Padne-li při věštění, může také často znamenat narození či očekávání dítěte. V otázkách každodenního života vypovídá o vitalitě a dobrém zdraví. A tak jako se bříza podrobí podmínkám svého růstu, ať jsou jakékoliv, tak se i člověk musí podrobit tomu, co mu život přináší. Odsud významy výchova, kázeň a přizpůsobení.
Runa je také symbolem obnovy, očištění a léčení, dále runou domova a rodiny.
Pokud si runu vytáhneme v řádné pozici – značí plodnost – fyzickou i duševní, osobní růst, prosperitu v obchodě, či osobním životě, přináší zprávu o nějaké formě nového začátku.
Obrácená pozice – poukazuje na nehybnost, nepohyblivost, těžkopádnost a lenost. Odhaluje nežádoucí únik a ztrátu energie. Nečekejte, že se za vás věci samy vyřeší.
(Zdroj: Lastura)


Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA