17 RUNA - TEIWAZ


Šťastné číslo: 17
Název: TEIWAZ
Symbol: Bůh války Týr
Hláska: T
Strom: dub
Léčivá rostlina: šalvěj
Živel: vzduch
Význam: k překonání vnitřních konfliktů
Runa je symbolem spravedlnosti, odvahy, vůle, disciplíny a rozhodnosti. Runa je zasvěcená Týrovi, bohu války a vítězství, ochránci před nebezpečím. Může signalizovat, že máš vzít věci do svých rukou.
Věštecký význam
Symbolizuje sebeobětování, věrnost, spolehlivost, spravedlivé vítězství a slávu. Runa ukazuje cestu duchovních věcí, cestu hmoty a cestu srdce. První dvě cesty běží proti sobě a třetí, nejtěžší z nich, jako by negovala dosavadní a vyžadovala, abys začal nový život. Sám se musíš rozhodnout, co si vybereš.
Runa Teiwaz náleží bohu Týrovi – jednorukému bohu válek a vítězství. Severský bůh Týr je strážcem nestranné spravedlnosti. Jeho runa slibuje dokonale spravedlivý soud, který rozhodne vždy ve prospěch té strany, která je skutečně v právu, bez ohledu na zisk nebo ztrátu, která tím vznikne. Varuje ale před nečestným jednáním, byť by bylo jakkoli výhodné pro celek. Aby ale situace nebyla tak jednoduchá, je třeba chápat spravedlnost skutečně v božském, absolutním smyslu, nikoliv jako spravedlnost lidskou. Runa Teiwaz je proto především znamením rovnováhy principů, jak dokládá následující legenda:
Když se Ásové rozhodli spoutat vlka Fenriho, divokého a krutého tvora, který ohrožoval všechno a všechny, vzali kouzelné provazy, šli za ním a přesvědčovali jej, že pouze chtějí vyzkoušet jeho sílu a kdyby se z pout nevyprostil, rozváží jej. Fenri jim docela nevěřil a vymínil si, že jeden z nich musí mít ruku v jeho tlamě. Aby pomohl svým příbuzným, Tyr se k tomu uvolil. Jakmile vlk poznal, že jej Ásové obelstili, sevřel čelisti a ruku ukousl. Tyr tak byl potrestán za lež, kterou podpořil, ačkoli tato lest pomohla nastolit klid a pořádek v celém světě.
Pokud si runu vytáhneme v řádné pozici – je to důkaz, že jsme na správné cestě k poznání. Upřímnost a čestnost by měly být určující při jednání.Vede vás k zaslouženému vítězství.
Obrácená pozice – půjde zejména o problémy, náš vliv na věci budoucí je mizivý a naše vůle drasticky oslabena.
(Zdroj: Lastura)


Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA