VÝZNAM NEMOCÍ - ALZHEIMEROVA CHOROBA


Fotka uživatele Morgana.Emocionální blok: Nemoc je prostředkem, jak uniknout z reality přítomnosti. Člověk postižený touto nemocí měl v mnoha případech tendenci starat se o druhé. Používal hodně svou paměť k vykonávání každodenních úkolů, ponořoval se do nich, aby se pokusil zapomenout na incidenty z minulosti, jež mu způsobovaly utrpení. Byl dokonce hrdý na svou skvělou paměť. Často se stává, že osoba trpící Alzheimerovou chorobou se během života pokusila ukrýt do své paměti jedno nebo několik tajemství, o která se nemohla s nikým podělit. Bez jejího vědomí toto utrpení vedlo k nevraživosti až nenávisti vůči těm, které onen člověk obviňoval z problémů.
Duševní blok: Lidé trpící touto chorobou se z ní obvykle bohužel ani nechtějí vyléčit, je to spíše přání jejich blízkých. Postižený člověk se domnívá, že je to jediný prostředek, který má k dispozici, aby se pomstil. Tiše trpěl v určité situaci a nyní má dobrou omluvu, aby se choval po svém.
Pokud trpíte touto nemocí, je důležité, abyste věděli, že se vám může podařit dosáhnout pomoci od druhých, aniž byste používali nemoc jako donucovací prostředek. Smiřte se s myšlenkou, že můžete být někým důležitým a milovaným, i když už se nechcete o vše starat, a především na všechno si vzpomínat. Jde o to hovořit o tom, co právě prožíváte, a o tom, co jste prožívali v minulosti. Podívejte se na tu spoustu krásných let, které vás ještě čekají, pokusíte-li se žít v pravdě.
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA