OBRÁCENÝ PENTAGRAM


Hned v úvodu bych chtěla upozornit zabedněnce, že jsem se ve skutečnosti nezbláznila a ne, opravdu nechci psát články související se satanismem, což za chvíli, pokud si tuto esej přečtete řádně a budete vnímat, pochopíte.
Pentagram, jak jsem již jednou psala, je pěticípá hvězda a je to nejsilnější čarodějnický ochranný symbol. Jeho název pochází z řeckého slova pentagrammon, což znamená pět přímek (penta = pět). Každý vrchol pak reprezentuje jeden živel: ohně, vzduchu, země a vody. Pátý - nejvyšší vrchol - značí ducha, éter. Většinou se nosí či staví do takové pozice, kdy jedna špice (hrot) míří nahoru (ano, ta, která symbolizuje právě éter). To, zda pentagram stojí na jednom či dvou hrotech, závisí na způsobu přijímání energie dané čarodějky a mága. Pokud je pentagram zavěšen tak, že stojí na dvou hrotech a jedním míří nahoru, čerpá čarodějka či mág energii z nebe; stojí-li na jednom hrotu a dva míří nahoru, čerpá naopak ze země. Existuje ještě jedno vysvětlení, které rozděluje čarodějky na noční (které čerpají sílu převážně ze země a Měsíce = obrácený pentagram) a denní (které čerpají sílu naopak z nebe a Slunce = pentagram s jedním hrotem nahoře).
V magii Wicca se obráceným pentagramem zobrazuje mužská energie, princip Boha. Bůh je v magii zobrazován s rohy kozla či jelena, proto možná právě z tohoto vznikl i symbol Satanistů, kteří ovšem nemají s Wiccou nic společného (navíc příznivci Satana v takovém pentagramu mají vyobrazenou hlavu kozla Bafometa).
Takže než začnete mudrovat nebo snad někoho laicky odsuzovat podle toho, zda mu kolem krku visí pentagram v běžné či obrácené poloze, vzpomeňte si na tento článek. Magie je krásná, fascinující, leč bohužel ne vše, co se o ní traduje, se zakládá na pravdě.
*MORGANA*

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA