DOMÁCÍ DUCHOVÉ


Náš dům je pro většinu z nás místem, kde nabíráme energii. Cítíme se v něm bezpečně, můžeme se v něm zavřít před okolním světem, je to místo léčení, rozjímání, rodiny, lásky. Náš dům či domov je manifestací našeho nitra, zrcadlem nás samých. Pokud v něm převládá chaos a nepořádek, je to odrazem naší duše a mysli. Pokud je dům naopak v čistotě, až přehnané, pak se člověk snaží nevědomě vyčistit sám sebe. Je to podobné jako s lidmi, kteří si bělí zuby: potřebují "očistit" a "ospravedlnit" vulgarismy a hašteřivost, která z jejich úst vychází.
Svůj domov bychom měli vnímat jako živoucí bytost, která má - stejně jako my - svá přání, touhy a potřeby. Tuto bytost můžeme nazvat duchem domu, je to energie domu či bytu. Některé domy mají duchů více. Většina těchto duchů jsou duchové země. Jsou buď spojeni s kamením, cihlami a pískem, který byl použit při stavbě, nebo jsou to staří duchové staveb, kteří jakoby patří ke dřevu trámů, zdí, schodů a podlah. Obvykle jsou s tímto místem natrvalo spojení, neboť čím více se snaží od domu vzdálit, tím více energie jim ubývá.
Domácí duchové patří do skupiny elementálů, kteří žijí v určité hierarchii: výše postavení přírodní duchové se starají o ty pod nimi. Každý z duchů má svůj specifický úkol, nemají bohužel svobodnou vůli jako například my, lidé. Přírodní duchové pečují o své teritorium, které chrání před "duchy z druhé strany", tedy před těmi destruktivními. Vytvářejí kupolovitý štít a tím zachycují případné nájezdníky. My lidé můžeme těmto duchům vyjít vstříc tak, že s nimi spolupracujeme, tím jim děláme ohromnou radost.
Domácí duch ochraňuje a udržuje daný dům, který každý den prozkoumá, zda v něm funguje vše, jak má. Dohlíží taky na píli ostatních duchů v domě, kteří jsou mu podřízení. Jsou to duchové kamen, topen, vodovodních trubek, elektrických přístrojů, apod.
Domácí duchové nemají rádi změny, proto pokud se chystáte k rekonstrukci, chcete k domu přistavět, oznamte to nahlas duchovi domu, aby se na to mohl připravit. Čím starší je to dům, tím složitější je pro ducha se přizpůsobit, proto může dojít k mnoha problémům a komplikacím, pokud s podobnými aktivitami začnete. Náhle se všechno začne svažovat, zdi se bortí, nemůžete se zbavit vlhkosti, ač jste proti ní podnikli veškeré možné kroky, pracovní nástroje mizí, řemeslníci se zraňují... Taktéž nemají rádi hluk z kladiv, vrtaček, zbíječek.
Dříve se duchům pravidelně obětovalo jídlo a pití. V našem moderním životě, kdy se od tohoto zvyku upustilo, jsou duchové nuceni brát si potraviny sami.
Pokud pociťujete přání dozvědět se, jak se duch vašeho domu jmenuje, musíte toto své přání nahlas vyslovit. Dejte mu ale čas s odpovědí, protože on může mít pocit, že ještě není připravený se vám ukázat, komunikovat s vámi a potřebuje si nejdříve ujasnit vaše úmysly.
V domě se také mohou vyskytovat skřítci, což jsou velice šťastné bytosti, stále připravené k zábavě. V Rusku je velmi rozšířen jeden typ střítků, kteří žijí v domech a provádějí tam samé nekalosti. Nazývají se domovoj. Tento skřítek není vždy veselí, rád nahání lidem a obzvláště dětem strach.
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA