15 RUNA - ELHAZ


Šťastné číslo: 15
Název: ELHAZ (ALHIZ, ALGIZ)
Symbol: ochrana
Hláska: Z
Strom: tis
Léčivá rostlina: andělika lékařská
Živel: vzduch
Význam: pomáhá ochránit před škodlivým zářením
Používá se k ochraně a léčitelství. Odhání zlo. Značí, ochranu před nepřátlskými vlivy, pokud k tomu sami přispějete vlastními silami.
Věštecký význam
ELHAZ znamená vynikající realizaci tvých záměrů. Runa symbolizuje výjimečný zdar v srdečních záležitostech a uzdravení v nemoci. Síly a prostředky vydávej opatrně, protože jinak budeš oslaben. Elhaz má vztah ke svádění a dobývání. Musíš poznat, jakými cestami tyto činnosti probíhají. Drž si pevně to, co je zemské, a nic zlého tě nepotká.
Jedním ze zajímavých zvířat severské přírody je los. Má poměrně klidnou povahu, ale cítí-li se ohrožen, může zaútočit a jeho mohutné paroží se mění v mocnou zbraň.
Runa Elhaz tedy předvídá starostlivou péči, ochranu, jaké se dostává mláďatům a dětem, a v jejím rámci i možnou „obranu útokem“, preventivní úder proti všemu, co by potenciálně mohlo ohrožovat. Runu lze nosit jako amulet nebo jí opatřit své obydlí. Symbol je mimořádně pozitivní a ochranný.
Pokud si runu vytáhneme v řádné pozici – Padne-li Elhaz při věštění, signalizuje nutkání chránit sebe nebo druhé. Také znamená obranu vybudovaných pozic v přeneseném slova smyslu jako ochranu nabytého postavení. Věští úspěšné završení našich záměru a plánů. Do budoucna můžeme hledět s optimismem.
Obrácená pozice – varování – je předzvěstí ztroskotání našich projektů a následného utrpení nebo bolesti.
(Zdroj: Lastura)


Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA