14 RUNA - PERTHO


Šťastné číslo: 14
Název: PERTHO (PERTH, PERDO)
Symbol: hrnek pro hrací kostky
Hláska: P
Strom: buk
Léčivá rostlina: oměj
Živel: voda
Význam: pomáhá pochopit nejdůležitější věci
Je součástí hry, které výsledek je vždy nejistý, a pro lidi, kteří by zde hledali jednoduché zákonitosti, je vždy zahalen mystériem. Runa však může také znamenat Ženské záležitosti a tajemství.
Věštecký význam
PERTH symbolizuje osud a předurčení. Vyjadřuje zákon příčiny a následku. Můžeš očekávat úspěch. Varuj se samoty rozkoší a slastí.
V severských deskových hrách jde většinou jedné straně o poražení protivníka, kdežto druhá strana musí uniknout z hrací desky. Figurka v deskové hře je zdánlivě “obětí” svého postavení, může pouze reagovat na tahy. V rukou dobrého hráče ale může být vedena k vítězství podle daných pravidel. Ta jsou sice neměnná, ale poskytují volnost výběru tahů. Pertho nás vybízí k dalšímu přemýšlení o situaci a naznačuje, že existují možnosti řešení, byť je není vždy na první pohled vidět.
Dalším významem této runy je ženskost a ženská plodnost, možná také proto, že žena v historické společnosti byla také jakousi zdánlivou figurkou, které vládne někdo jiný – ale pouze venku, před dveřmi rodinného sídla. Uvnitř domu byly mnohdy svrchovanými vládkyněmi celé rodiny a muži se jim neodvážili odporovat. Zlí jazykové říkají, že Vikingové vyráželi na dlouhé kořistné výpravy jen proto, aby unikli svým hádavým ženám. Runaproto značí tajemství a vše co se odehrává za zavřenými dveřmi, ať už tyto dveře vedou kamkoliv. (mystérie, magie, ale i s tajemstvím života)
Pokud se runa vytáhne v řádné pozici – slibuje nám štěstí a růst, jež nám jsou souzeny. Máme se řídit spíše intuicí než rozumem. Může také znamenat náhlé bezpracné obohacení výhrou či dědictvím. Po dlouhé době můžete najít ztracenou věc nebo se uzdravit.
Obrácená pozice – varuje nás, abychom se v žádném případě nevystavovali riziku (hry, finanční investice).
(Zdroj: Lastura)


Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA