13 RUNA - EIHWAZ


Šťastné číslo: 13
Název: EIHWAZ (EIHWAS, INWAZ)
Symbol: tis
Hláska: E (EI)
Strom: tis
Léčivá rostlina: mandragora
Živel: oheň, voda, země, vzduch
Význam: chrání před veškerými negativními vlivy
Může znamenat ztuhlost v rozhodování, ale stejně tak přispívá ke tvému pokroku. Je to boj s osudem. Tvůj růst, ať materiální, nebo duchovní bude pomalý a postupný.
Věštecký význam
EIHWAZ je symbolizován svatým stromem - tisem. Vyjadřuje jednotu života, smrti a zasvěcení. Runa slibuje úspěch a uspokojení, dosažené díky vytrvalosti a disciplíně. Buď vytrvalý, disciplinovaný a nepodléhej pudům.
Tis, strom vysazovaný dodnes velmi často na hřbitovech má strážit mrtvé a této runě se snad proto říká Runa smrti. Ale tak jako stateční válečníci žijí ve Vallhalle další život bez větších starostí, nabízí i nám Eihwaz přerod, změnu tísnivé situace. Eihwaz ale také může nabádat ke změně životního postoje, k aktivní obraně před nepříznivými vlivy, převzetí osudu do vlastních rukou.
Tis se totiž v minulosti používal k výrobě luku, zbraně, k jejímuž ovládání je potřeba více zručnosti než síly. Při správném užití ale dokázala lidem pomoci i proti přesile a zajistit dostatek potravy. Je tedy hlavně na nás, zda se ubráníme a co si v životě “ulovíme”.
Pokud si runu vytáhneme v řádné pozici – je to velmi pozitivní runa i ochranná runa. Padne-li runa při věštění, hovoří o přírůstku síly a energie, vyzývá k akci. Je v nás síla rvát se s osudem.
Obrácená pozice – věští rozsáhlejší problémy, nedorozumění – které je třeba vyřešit. Zklamání, neúspěch, deprese.
(Zdroj: Lastura)


Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA