11 RUNA - ISA

11 RUNA - ISA
Šťastné číslo: 11
Název: ISA (EISAZ)
Symbol: led
Hláska: I
Strom: olše
Léčivá rostlina: blín
Živel: led, voda
Význam: povzbuzuje v boji s životními těžkostmi, probouzí aktivitu
Runa znamená led, jenž je spolu s krupobitím nepřátelskou přírodní silou.Runa Isa popisuje stabilitu, ale takovou, která se brání změnám, tedy ztuhlost, zkostnatělost, zamrznutí.
Věštecký význam
Symbolizuje led, počátek, pramen a vůli. Věštba praví: Řešení problému závisí jenom na tobě. Pomůže ti koncentrace, sebeovládání a rozhodnost.
Led, tedy pevná hmota, která se může proměnit ve vodu, je podle severské mytologie prazákladem všeho. Při souboji s ohněm, živou energií, se mění ve hmotu, z níž je složen svět. Runa Isa popisuje stabilitu, ale takovou, která se brání změnám, tedy ztuhlost, zkostnatělost, zamrznutí. Něco – ať už vnější síly nebo jen naše lenost a neochota – nás drží na místě a nedovoluje nám postupovat kterýmkoliv směrem. Připomínáme osádku lodi, která uprostřed zamrzlého jezera čeká na jaro, kdy pomyslný světový oheň přemění led ve vodu, ve které bude moci znovu plout.
Pokud se ale nebudeme pohybovat, led nás může zmrazit, rozdrtit svou pomalou neúprosnou silou a učinit součástí sebe sama. Možná bude lepší využít pevnosti ledového příkrovu, opustit loď a přejít někam jinam dříve, než nás stávající situace příliš vyčerpá. Zároveň Isa při výkladu posiluje vliv jiných run – je potenciálním zdrojem, u kterého dosud není jisté, jak bude využit. Je třeba jej teprve nalézt a probudit, zapálit oheň, led přeměnit na vodu, ze které pak můžeme uvařit jídlo.
Pokud si runu vytáhneme v řádné pozici – v mezilidských vztazích signalizuje ochlazení emocí, stagnaci, pasivitu.
Obrácená pozice – upozorňuje nás na zablokování a ztuhnutí různých sil a energií.
(Zdroj: Lastura)

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA