VÝZNAM NEMOCÍ - ZUBY


Emocionální blok: vzhledem k tomu, že zuby souvisí s rozmělňováním potravy, souvisí také s přežvykováním nových myšlenek nebo okolností, aby je člověk lépe vstřebal. Ten, koho trápí zuby, má často potíže s rozhodováním, neboť nedokáže správně vyhodnotit situace svého života. Vzhledem k tomu, že zuby slouží také ke kousání, může být problém s nimi známkou toho, že člověk se cítí bezmocný a neschopný "zakousnout se" pořádně do života na svou obranu.
Osm zubů vpravo nahoře souvisí s touhou projevovat se, co člověk chce po zevní stránce; problém s některými z těchto zubů vyjadřuje potíž nalézt své místo v zevním světě. Osm zubů vlevo nahoře souvisí s touhou projevovat to, co nosí člověk v sobě: problém s některým z těchto zubů tedy svědčí o neschopnosti realizovat bytostné touhy člověka. Osm zubů vpravo dole souvisí s konkretizací práce; problém s některým z těchto zubů tedy poukazuje na těžkosti při snaze budovat svůj život konkrétním způsobem. Osm zubů vlevo dole souvisí s konkretizací citlivosti osoby a všeho, co v sobě nosí; problém s některým z těchto zubů je projevem pocitu citového neuznání v rodině. I špatně vyrovnané zuby mají určitou souvislost s výše napsaným.
Duševní blok: Protože pravá strana těla přímo souvisí se vztahem k otci, problémy se zuby na pravé straně čelistí vám naznačují, že s otcem musíte ještě vyřešit určité konflikty, tedy že by bylo záhodno reagovat na něj jinak a vnímat jeho osobu s hlubším přijetím. Pokud vás trápí zuby na levé straně, je to totéž ve vztahu s matkou. Navíc čtyři horní řezáky představují místo, které chcete zaujímat ve vztahu k rodičům; čtyři dolní řezáky pak představují místo, jež zaujímají vaši rodiče. Poselství spočívající v problému se zuby tkví především v uskutečnění vašich tužeb, v přechodu k akci. Naučte se vidět situace takové, jaké jsou. V případě potřeby se naučte přijmout pomoc od druhých. Místo toho, abyste měli na někoho spadeno, se starejte o to, co chcete. Obnovte kontakt se svou vnitřní silou a naučte se bránit.
Trpíte-li problémem s opotřebením zubů, z nichž vám postupně mizí sklovina, pak je silně pravděpodobné, že se necháváte využívat svými bližními. Ten, kdo se druhými nechává zneužívat, většinou v duchu hodně kritizuje, ale navenek se nedokáže projevit. Chtěl by, aby se měnili jen druzí. Nejlepší ochranou, kterou můžete použít, abyste nebyli zneužíváni, je chovat ke svým bližním skutečnou lásku.
Skřípání zubů, jež lze pozorovat především v noci, se vyskytuje u těch, kteří přes den potlačují vztek a napětí. Tělo je totiž tak nesmírně chytré, že často využívá noc, kdy spíme, aby nám pomohlo uvolnit se od napětí nahromaděného v bdělém stavu. Toto uvolnění je však pouze dočasné. Měli byste s tímto nahromaděným vztekem dělat něco dřív, než vám způsobí mnohem horší problémy než pouhé skřípání zubů.
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA