VÝZNAM NEMOCÍ - POTRAT


Fotka uživatele Morgana.Emocionální blok: ve většině případů je samovolný potrat způsobem nevědomou volbou mezi matkou a duší dítěte, které nosí v děloze. Buď změnila duše názor na své zrození nebo se matka necítí připravena dítě právě nyní mít. Během doby, kdy matka nosí dítě v břiše, existuje mezi ní a duší nenarozeného dítěte vzájemná komunikace. Je rovněž možné, že jakmile bude matka příště těhotná, duše tohoto dítěte se k ní vrátí. Je to jen problém odsunutý na později.
Rozhodne-li se matka úmyslně, že chce jít na potrat, znamená to, že prožívá velkou míru strachu. Pokud navíc při potratu dojde k nějakým komplikacím, matka kvůli tomu začne trpět pocitem viny. V tom případě je velmi důležité, aby vysvětlila duši dítěte podstatu strachu, jejž prožívá, a aby si dopřála právo mít určité hranice. Jinak ji může tento pocit viny přivodit mnoho dalších komplikací, pokud ještě někdy v budoucnu otěhotní a začne pak myslet na ono malé stvoření, kterému nedovolila spatřit světlo světa.
Při lékařsky vyvolaném potratu prožívá matka totéž jako při spontánním potratu s tou výjimkou, že se nemůže rozhodnout sama, a tak dává přednost tomu, aby za ni rozhodl lékařský sbor. Možná by cítila přílišnou vinu, kdyby se rozhodla sama.
Duševní blok: mnohokrát ženy, které podstoupily potrat, poté začaly trpět neustálými problémy v oblasti genitálií. Cítí hluboký pocit viny za to, že zmažily něčí život, a podvědomě se za to chtěly potrestat. Některé dokonce nadále "nosily" psychologickou představu dítěte, takže jim rostlo břicho, jako by byly skutečně těhotné. Dalším se vytvořil v děloze fibrom, což je známkou toho, že samy nepřijaly svou volbu. Patříte-li mezi ženy, které prodělaly potrat, je pro vás důležité, abyste si řekly, že v tomto okamžiku není ve vašich silách mít dítě.
Pokud naopak o potratu teprve uvažujete, popřemýšlejte o tom ještě. Pokud žena totiž otěhotní, pak to patří ke zkušenostem, jež potřebuje prožít, a pokud nepropadne nějakým obavám a odevzdá se plně Bohu, vše dopadne dobře. Velmi mnoho lidí se domnívá, že dosáhli svých rezerv, ale ve skutečnosti mají mnohem více sil, než si myslí.
Je také důležité, abyste se nenechaly ovlivňovat druhými. Dopřejte si dostatečnou dobu na to, abyste si promluvily s duší toho malinkého tvora v sobě, a zařiďte se tak, abyste se rozhodly samy. Jestliže se přesto rozhodnete na potrat jít, pak si jen uvědomte, že to odmítnutí, které způsobujete nenarozenému dítěti, se vám jednoho dne vrátí podle toho, co vás k tomuto činu vedlo. Máte-li však v sobě vnitřní mír, nebude pro vás těžké smířit se s důsledky svého rozhodnutí.
Není moudré spratřovat jen špatnou stránku věcí; lepší je připustit, že za všechny naše činy a rozhodnutí poneseme následky. Na mentální a emocionální úrovni tak připustíte, že dříve nebo později budete muset samy čelit určité formě odmítnutí. Navíc si zkuste uvědomit, do čeho se pouštíte, a že nejste povinny dovádět věci vždy až do konce. Snažte se zkrátka ve všech oblastech najít své meze.
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA