VÝZNAM NEMOCÍ - OBEZITA


Fotka uživatele Morgana.Emocionální blok: za vznikem obezity může stát několik důvodů, ale postižený člověk v každém případě ve svém dětství prožil ponížení, za což se styděl. Trpí ještě strachem, že se bude opět stydět, že někomu způsobí hanbu nebo že někdo zostudí jeho.
Nadváha představuje ochranu proti lidem, kteří po něm chtějí příliš, protože člověk ví, že má potíže něco odmítnout a že má tendence vše si nakládat na svá bedra.
Je také možné, že jde o někoho, kdo se často cítí sevřený mezi dvěma dalšími osobami, a to už dlouhou dobu. Cítí se mezi nimi "napresovaný" a musí dělat všechno možné, aby uspokojil své bližní na jedné i druhé straně. Čím více chce učinit druhé šťastnými, aby jim dokázal, že se za ně nestydí, tím větší má potíže rozpoznat své vlastní potřeby.
Často se stává, že se člověk chce podvědomě znelíbit druhému pohlaví, a tak ztloustne - ze strachu ze zneužití, pokoření a ponížení. Obézní člověk chce zaujmout své místo v životě, ale necítí se nato. Nevšímá si, že i tak už ho zaujímá hodně.
Duševní blok: obéznímu člověku připadá velmi těžké podívat se na sebe objektivně právě kvůli jeho přílišné citlivosti. Schopnost podívat se na své fyzické tělo souvisí s vaší schopností podívat se i za fyzickou rovinu, tedy do vašeho nitra, abyste odhalili příčinu, která stojí za nadváhou. Právě z tohoto důvodu je i možné, že odmítáte přijmout to, co zde právě čtete.
To, že jste jako malí prožili ponížení, vás vedlo ke snaze chránit se a k rozhodnutí už se nenechat napálit. Chcete být za každou cenu dobrým člověkem, a proto si toho na svá bedra nakládáte tolik. Je nejvyšší čas, abyste začali přijímat věci bez přesvědčení, že si něco od druhého berete a že mu to budete muset později vrátit.
Také si zvykněte klást otázku Co chci doopravdy? než odpovíte kladně na požadavky okolí a než někomu nabídnete své služby. Láska a uznání od ostatních se tím nijak nezmenší, naopak - vaše okolí bude oceňovat, že máte úctu sami k sobě a že dokážete zaujmout v životě správné místo. Věřte ve svou vlastní důležitost.
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA