VÝZNAM NEMOCÍ - MENSTRUACE (PROBLÉMY)


Emocionální blok: jakýkoli problém s menstruací svědčí o tom, že žena má potíže přijmout svou ženskost. Především od období dospívání je v opozici vůči své matce, která pro ni byla prvním ženským vzorem. Neznamená to, že nemá rozvinutou ženskost, ale spíše to, že úloha matky jí přijde nezáviděníhodná, protože se při ní musí řídit příliš mnoha pravidly. Mnohem raději by byla - byť podvědomě - mužem. Touží po tom do takové míry, že dokonce někdy zlobí na muže, že prožívají něco, co v jejích očích ona jako žena prožívat nemůže. Často se tedy pokouší hrát mužskou roli, ale podvědomě se za to cítí vinna.
Duševní blok: prostřednictvím menstruačních problémů vám tělo dává signál, že názory, které jste si v mládí utvořily o ženách, neodpovídají skutečnosti. Váš pohled na ženu vám škodí a překáží vám ve štěstí. To, že jste vůči někomu stále v opozici, ve vás vzbuzuje mnoho emocí, které ještě více narušují váš vnitřní klid. Můžete si přece dělat, co chcete, hlavně v dnešní době, kdy stále více žen plní funkce kdysi vyhrazené výlučně mužům.
Přestaňte se už řídit naučenými pravidly týkajícími se rozdílu mezi mužskou a ženskou rolí. Místo abyste mužům cokoli záviděly, byste po nich měly toužit, což by prospělo vašemu vztahu k opačnému pohlaví. I když se někdy rozhodujete hrát mužskou roli, dopřejte si právo potřebovat partnera, aniž byste se na něm zároveň staly závislými. Tím, že přestanete chtít hrát všechny mužské role, získáte větší šance udělat ve svém životě místo pro muže vašich snů.
Je také možné, že vaše problémy vycházejí částečně z pověr tradovaných ve vaší rodině. Možná, že jako malým vám vštěpovali, že menstruovat je hanba, hřích, nemoc, že je to cosi nečistého atd. Naučily jste se, že mít problémy při menstruaci je zcela normální? Pokud ano, je jen na vás, abyste revidovaly všechny tyto názory na toto téma a přijaly plně fakt, že menstruace je nebolestivá funkce, která je naprosto přirozená a pro ženu nezbytná.
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA