VÝZNAM NEMOCÍ - KOSTRČ


Fotka uživatele Morgana.Emocionální blok: kostrč, která je základnou páteře, představuje naše základní potřeby. Koho trápí bolest v kostrči, ten si dělá starosti o své základní potřeby a nedůvěřuje dostatečně vesmíru, že mu pomůže. Moc by si přál, aby se o něj staral někdo jiný, ale nechce dát najevo svou závislost. Pokud kostrč bolí jenom vsedě, pak se člověk cítí vinen za to, že si "sedl na zadek" s přáním, aby se o něj staral někdo jiný. Chce se tedy druhým jevit jako někdo velmi aktivní, kdo má navrch před ostatními, a ne ukazovat svou závislost.
Může jít také o někoho, kdo se viní za to, že sedí, zatímco druzí musí pracovat; nebo za to, že si šel někam sednout, aby si udělal radost, například sám do kina nebo na nějaký vzdělávací kurz. Protože jde o člověka trpícího závislostí, je přesvědčený, že ostatní jsou závislí zase na něm.
Duševní blok: první etapa spočívá v tom, že začnete být ve svých myšlenkách uvědomělejší a uznáte, že chcete, aby se o vás někdo staral, protože dostatečně nedůvěřujete ani sami sobě, natož vesmíru. Čím víc budete popírat, že jste na někom závislí, tím více budete do své závislosti zabředávat. Dopřejte si právo být takoví, jací jste, a přitom si řekněte, že je to dočasný stav, protože v životě se vše mění, takže se změní i tento váš vnitřní postoj. Právě takto se projevuje láska k sobě. Navíc než se rozhodnete, že ostatní jsou na vás závislí a že si nemůžete dopřát žádnou radost bez přítomnosti a souhlasu těch, které máte rádi, bylo by dobré prozkoumat, zda tomu tak skutečně je. Ať už je odpověď kladná či záporná, toto uvědomění každému umožní vyjádřit své vnitřní postoje.
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA