VÝZNAM NEMOCÍ - HOREČKA




Emocionální blok: horečka je známkou nahromaděného hněvu. Dokud je člověku zima, značí to, že tento hněv v sobě stále živí. Teplo je potom naopak známkou vyřešení konfliktu. Například dítě školního věku se cítí odmítáno svou matkou v důsledku nějaké hádky. Nazítří se probudí se silnou horečkou, je mu zima a chvěje se. Matka je nechá doma a stará se o ně. Konflikt je tím vyřešen, protože dítě dostává od matky pozornost, takže je mu opět teplo, což je známkou, že tělo se dává do pořádku.
Je také možné, že je to někdo, kdo se do věcí pouští horečnatě, to znamená až s přílišnou vervou, nebo kdo prožívá hněv, protože věci se nevyvíjejí tak, jak by si přál.
Duševní blok: důvod konfliktu nestačí vyřešit jen dočasně. Trpíte-li horečkami často, řešte spíše primární důvod vašeho hněvu. Uvědomte si, že vše, co prosžíváte, plyne jen ze způsobu, jímž reagujete na události, což je reakce ovlivněná tím, co jste až doposud prožili nebo se naučili.
Máte-li problémy se vztekem vůči druhým, pak vám doporučuju pokusit se zhodnotit, zda je důvod vašeho hněvu odůvodněný. Uvědomte si, že váš hněv vždy způsobuje jen vaše vnímání postoje druhého, a pak dotyčného poproste o odpuštění. Jinak budete znovu prožívat tentýž hněv pokaždé, když někdo vůči vám zaujme stejný postoj.
Pouštíte-li se do něčeho příliš horečnatě a excituje vás to do takové míry, že překračujete své vlastní meze, pohlédněte do tváře strachu, jenž tento stav u vás způsobuje. Čím je horečka vyšší, tím je poselství naléhavější.
(Zdroj: moudré knihy a internety)


Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA