VÝZNAM NEMOCÍ - BOLEST ZAD


Fotka uživatele Morgana.Emocionální blok: ten, koho bolí spodní část páteře, tedy oblast křížové kosti, považuje svobodu za něco posvátného a má strach, že ztrácí svobodu pohybu, když ostatní potřebují jeho pomoc. Často jde o někoho, kdo si dělá obavy, aby vůbec přežil.
Pociťovat bolest od pátého do jedenáctého bederního obratle, od spolu páteře k pasu, souvisí se strachem z nedostatku způsobeného nejistotou v materiální oblasti. Vzhledem k tomu, že páteř představuje oporu lidského těla, každá bolest zad souvisí s tí, že ve svém životě necítíme dostatečnou oporu. Spodní část páteře souvisí s pojmem "mít". Například mít hmotné statky, peníze, manželku, dům, děti, dobré zaměstnání, tituly atd. Bolest v tomto místě je známkou toho, že člověk potřebuje hmotné zabezpečení, aby cítil v životě oporu, ale neodvažuje si to přiznat sobě nebo druhým. Nakládá si toho pak příliš na záda, protože vše dělá sám.
Je velmi činorodý ve fyzické rovině, protože jeho strach z nedostatku se projevuje především ve hmotné rovině, což z jeho pohledu představuje dobrou podporu. Navíc má potíže požádat o pomoc druhé, a když se potom stane, že se konečně rozhoupe, požádá o ni a třeba ji nedostane, cítí se ještě o to více v pasti, což mu bolest zad jen zhoršuje.
Ten, koho bolí naopak horní část páteře, tedy zhruba od desátého hrudního obratle až po obratle krční, trpí pro změnu citovou nejistotou. Je pro něj velmi důležité to, co dělá, protože mu to dává pocit zabezpečení. Až pro něj někdo něco udělá, teprve pak se cítí milován. I on sám ostatně projevuje svou lásku k druhým hlavně tím, že pro ně něco udělá. Zato jej však mohou bolet záda natolik, aby si našel omluvu, proč něco nedělat, protože má strach, že bude-li dělat pro druhé příliš, lidé mu přestanou pomáhat.
Dokáže tak od druhých hodně očekávat, a nejsou-li jeho očekávání završena, má pocit, že toho nese na svých zádech příliš. Protože neumí správně vyjádřit, co chce, cítí se ještě více ve slepé uličce, když se konečně odhodlá udělat to a druzí jeho žádost nesplní. Bolest zad tak jen nabývá na síle. Je také možné, že bolest zad postihne toho, kdo se cítí být příliš kontrolovaný v tom, co dělá - cítí se, jako by měl někoho za zády.
Duševní blok: Pokud vás bolí spodní část páteře, oblast křížové kosti, pokuste se zřetelněji si uvědomit své meze místo toho, abyste si mysleli, že svou pomocí druhým ztratíte svou svobodu. Popište tyto meze dotyčnému a podle toho pak jednejte. Zkuste si připomenout, že chcete-li sklízet pomoc, musíte také nejdříve nějakou zasít. Možná vás v minulosti přepadly pocity, že vás druzí ve vaší touze po pomoci využívají, ale tento strach, že prožijete opět totéž, vám brání v dávání, což by vám zase pomohlo více přijímat. Děláte-li si starosti, jak přežijete, uvědomte si, že je to jen citová závislá část ve vás, která je přesvědčená, že nemůžete přežít samotní. Máte vše potřebné, abyste to dokázali.
Co se týče bolesti od spodní části zad po pas, jde o to přijmout, že máte právo milovat vlastnictví hmotných statků a že máte právo mít cokoliv, abyste se cítili zabezpečení a podporovaní. I když jste v hloubi duše přesvědčeni, že příliš milovat hmotné věci není správné, měli byste přesto začít tím, že dopřejete sami sobě právo mít je, abyste na základě toho byli schopni cítit v životě oporu i bez těchto věcí.
Místo toho, abyste si mysleli, že se o vás nikdo nestará, začněte jasněji druhým vyjadřovat své potřeby. Zároveň si však nemyslete, že když o něco požádáte, automaticky jsou druzí povinni vám to dát.
Pokud jde o bolest v horní části zad od pasu ke krku, v tomto případě byste měli přestat myslet, že byste měli dělat vše pro štěstí druhých. Můžete jim nadále pomáhat, ale musí se změnit vaše motivace. Chcete-li něco udělat pro někoho blízkého, čiňte to s láskou a z pouhé radosti, že děláte druhým radost.
Navíc se smiřte s tím, že všichni neuvažují stejně jako vy, a přestaňte si myslet, že jsou povinni udělat cokoli pro vaše štěstí. Mohou vás milovat, i když pro vás nic nedělají nebo i když nesplňují vaše očekávání.
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA