VÝZNAM NEMOCÍ - ALERGIE


Emocionální blok: člověk trpící alergií většinou prožívá averzi vůči někomu jinému a už ji nemůže snést. Má potíže přizpůsobit se určitému člověku nebo situaci. Nechává se příliš ovlivnit druhými, především těmi, na které chce udělat dojem. Často je přecitlivělý. Cítí se často napadený a brání se nepřiměřeně více místo toho, aby čelil tomu, čemu chce uniknout.
Alergický člověk prožívá vnitřní rozpor. Jedna jeho část má něco ráda a další část se tomu brání. Stejně to má s lidmi - má někoho velice rád a je na něm závislý. Na jedné straně touží po přítomnosti druhého a na druhé straně mu nějaký vnitřní hlas zase našeptává, že by se bez druhého člověka měl obejít, protože taková závislost je nepřijatelná. Nakonec si na milované osobě najde nějaké chyby. Lidé s alergií měli často rodiče, kde každý zastával v mnoha oblastech zcela rozdílné názory.
Duševní blok: trpíš-li alergií, najdi situaci nebo osobu, vůčí které prožíváš nepřátelství, ale zároveň vyhledáváš její uznání. Většinou jde o někoho z blízkých. Myslíš si, že pokud budeš jednat podle očekávání druhého, bude tě na oplátku skutečně milovat. Přiznej si, že ses stal závislým na uznání nebo na vděku jiné osoby, a přestaň být přesvědčen, že se musíš podrobovat, aby tě druzí milovali. Jsi-li alergický na určitou potravinu, není to náhodou proto, že se bojíš dopřát si právo prožívat potěšení plynoucí z dobrých stránek života? Jsi-li alergický na prach nebo domácí zvíře, pak je možné, že se cítíš snadno napadený ostatními. Jak jsi však na to přišel? Zamysli se nad svými vlastními agresivními myšlenkami, neboť strach, který prožíváme v souvislosti s naším okolím, je často jen odrazem dění v našem nitru.
(Zdroj: moudré knihy a internety)


Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA