TŘETÍ ČAKRA - MANIPURA ( ČAKRA SOLAR-PLEXU)


Barva: žlutá až zlatožlutá
Element: oheň
Smyslová funkce: zrak
Symbol: lotos s deseti okvětními lístky
Základní princip: utváření bytí
Části těla: spodní část zad, dutina břišní, trávicí systém, žaludek, játra, slezina, žlučník, vegetativní nervový systém
Žláza: slinivka břišní
Harmonická funkce: když je třetí čakra otevřená a funguje harmonicky, máte pocit míru, vnitřní harmonie se sebou, s životem a se svým postavením v něm. Můžete být sami se sebou vyrovnaní a zároveň respektovat pocity a osobitost ostatních. Máte pak přirozenou schopnost přijímat pocity, přání a životní zážitky, poznat jejich význam pro svůj život, vidět je v pravém světle a integrovat je do své osobnosti.
Vaše jednání je ve spontánním souladu s přírodními zákonitostmi, které platí v celém Universu i uvnitř každého člověka. Jste plní světla a síly.
Disharmonická funkce: při chybné funkci třetí čakry chcete všechno ovlivňovat podle svého názoru, ovládat svůj vnitřní i vnější svět, prosazovat svou moc a dobývat. Avšak cítíte, že jste k tomu hnáni vnitřním neklidem a nespokojeností. Pravděpodobně jste v dětství a v dospívání zažili málo uznání. Proto jste si nemohli vyvinout skutečnou sebeúctu, a potvrzení sebe sama, kterého se vám vnitřně nedodstávalo. teď hledáte ve vnějším světě. Přitom vyvíjíte enormní aktivitu, kterou se pokoušíte překrýt hlodavý pocit nedostatečnosti. Chybí vám vnitřní uvolněnost, připadá vám obtížné vypřáhnout a uvolnit se. Postoj, že všechno jde, vede k tomu, že obtížné a nežádoucí pocity jsou ovládány nebo potlačovány. Následkem toho se vaše emoce hromadí a čas od času prorazí zeď obrany a kontroly a zaplaví vás, aniž jste schopni je usměrnit vhodným směrem. Také lehce vybuchnete a ve vaší předrážděnosti se projevuje všechno to množství hněvu, které jste během času polykali, aniž byste ho zpracovali.
Nedostatečná funkce: s nedostatečnou funkcí třetí čakry se často cítíte poraženecky a bez odvahy. Všude vidíte překážky, které se staví do cesty splnění vašich přání. Svobodný rozvoj vaší osobnosti byl pravděpodobně už v dětství silně poškozen. Ze strachu, abyste se neztratili uznání svých rodičů nebo vychovatelů, jste zcela potlačovali své vlastní pocity a spolykali při tom příliš mnoho, než abyste to dokázali strávit. Vytvořený emoční blok duší ohnivou sílu čakry solar-plexu a bere sílu a spontánnost vašim přáním a vašemu jednání. Ještě dnes se pokoušíte získat uznání přizpůsobením se, což vede k budování obrany a nedostatečné integraci přání a emocí. V obtížných situacích máte houpavý pocit v žaludku nebo jste tak nervózní, že je vaše jednání těkavé a nesouvislé. Nejraději byste se před novými požadavky života schovali. Neobvyklé zážitky vám nahánějí strach a trpíte pocitem, že na životní boj ve skutečnosti nejste zralí.
Třetí čakru posiluje a aktivuje jasná sluneční žlutá, z drahokamů tygří oko, jantar, topas a citrín a z vůní levandule, rozmarýn a bergamot.

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA