THOROVO KLADIVO


V tomto kladivu vikingského boha Thora jsou zachyceny jeho nadpřirozené kozy Tanngrisnir a Tanngnjótstr, se kterými jezdil ve svém voze po nebi.
Původ: Kouzelné kladivo Thorovi ukul trpaslík Sindri. Jeho násada je příliš krátká, neboť Brock, Sindriho bratr ovládající měch, se ohnal po ovádovi a proud horkého vzduchu byl přerušen. Síle kladiva nic neodolá. Ať zasáhne či nezasáhne cíl, vrací se vždy ke svému pánovi a je symbolem nevyčerpatelné a nezničitelné životní síly přírody. Nepřátelé po jeho úderu ochrnou. Mjollnir je nejvýznamnější nordický symbol.
Symbolika: Thorovo kladivo je znakem, který se často vyskytuje na kamenech a runových nápisech, stejně jako na skalních kresbách a především na náhrobcích, kde má zajistit klid zesnulých. Nosí se jako znak víry ve staré bohy. Thorovo kladivo používali jako amulet pohané na protest proti křesťanskému zvyku nosit kříž. Dle legendy používá Thor maso svých koz pro svoji božkou obživu na sklonku dne a poté je vždy svým kouzelným kladivem Mjollnirem přivádí další den k životu.
Význam: Chrání před útoky všeho druhu, před nebezpečím a zlem, poskytuje mocnou podporu a napomáhá volnému toku energie. Chrání při cestování.
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA