SVATOJÁNSKÁ NOC - 23.ČERVNA


Svatojánská noc v sobě podle staročeských tradic skrývá mnohá tajemství. Je to údajně čas, který spojuje milence, odkrývá poklady, při kterém se rozestupují skály a kouzla nabývají své působnosti. Bylinky sebrané v tento den (nejlépe o půlnoci za úplňku) mají největší léčivou moc.
O Svatojánské noci naši předkové přesně o půlnoci nasbírali sedm druhů léčivých rostlin po třech kusech a zalili litrem připravené vařící vody. Pak nechali tento magický ozdravný nápoj deset minut louhovat, přecedili ho a čaj rozdělili mezi všechny členy rodiny a vypili jej na zdraví. Tento nápoj si můžete připravit i vy - je k tomu zapotřebí kopřiva, listy pampelišky, jitrocele, řebříčku, květy sedmikrásky, listy vlašského ořechu, listy břízy, jetele, přesličky a květ měsíčku.
Traduje se také, že během této noci vám semínko kapradí může přivolat lásku a kdy se díky květu kapradiny můžete stát neviditelným. Kouzlo prý působí ale jen v případě, že jste člověk „vyvolený“ a s úderem půlnoci najdete květ kapradí vyzařující světlo, položíte ho na bílý šat, do kterého jej necháte spadnout. Květ, který bude nosit „vyvolený“ na těle, mu zajistí neviditelnost a schopnost porozumět řeči zvířat, ptáků a stromů.
Podle českých pověstí se o Svatojánské noci v lesích, na lukách a také v blízkosti bažin mohou prohánět bludičky a lesní panny. Pokud jste člověk, který má dobré srdce, bludičky a lesní panny vám neublíží a můžete být svědkem jejich tance. Pokud jste ovšem člověk závistivý a zlý, hrozí vám nějaká nepříjemnost nebo dokonce smrt.
Užijte si dnešní magickou noc, přátelé, čarujte, tančete, jděte nasbírat bylinky či hledat pověstný poklad a hlavně se v pořádku zase vraťte domů.
Krásný podvečer.
*Morgana*

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA