SEDMÁ ČAKRA ( KORUNNÍ ČAKRA, ČAKRA TEMENE HLAVY)


Barva: fialová, také bílá a zlatá
Symbol: lotos s tisíci okvětními lístky
Základní princip: čiré Bytí
Části těla: velký mozek
Žláza: šišinka mozková (epifýza)
Harmonická funkce: v sedmé čakře nedochází k blokádám ve vlastním slova smyslu, může být pouze více nebo méně vyvinuta.
Když se začíná korunní čakra otevírat, budete zažívat stále častěji okamžiky, při kterých bude mizet oddělenost vašeho vnitřního bytí a vnějšího života. Vaše vědomí bude dokonale ztižené a široké a v tomto klidu zažijete svou vlastní podstatu jako všudypřítomné čiré Bytí, ve kterém je vše obsaženo.
S postupným rozvíjením korunní čakry nastanou tyto okamžiky stále častěji a budou stále jasnější, až přejdou v trvalou skutečnost. Jste-li pro ně zralí, může toto konečné osvícení nastat náhle a nelze z něj již propadnout zpět. Máte pocit, že jste se probudili z dlouhého snu a že teprve teď žijete ve skutečnosti. Během cesty jste se stali vyprázdněnou nádobou, kterou teď až do posledního koutku zaplnilo božské Bytí. Víte teď, že toto je vaše vlastní podstata, jediná trvalá realita. Vaše individuální já se stane Já universa. Svým jednáním uskutečňujete úmysl Stvořitele, a světlo, které vyzařujete, otvírá srdce všech bytostí, schopných vnímat boží přítomnost. Když chcete nyní něco vědět, postačí jen zaměřit na to svou pozornost, neboť všechno existuje ve vás, v Božském Bytí, se kterým jste jedno.
Poznáte, že pevná hmota není nic jiného než jedna myšlenková forma božského vědomí, a tedy ve vlastním slova smyslu neexistuje. Vše, co jste považovali za realitu, se tím stává iluzí. Prožíváte největší prázdnotu, avšak tato prázdnota je totožná s největší plností, protože je to život ve své čisté podstatě.
V letech, ve kterých nastává na základě životních cyklů mimořádná otevřenost energiím korunní čakry, dostáváte šanci získat v rámci svého dosavadního vývoje takovou hloubku poznání, která se vám dosud nezdála možnou. Meditace a pocity oddanosti k Bohu vám v tomto období mohou víc než jindy zprostředkovat pohledy do vaší božské podstaty a vyvolat ve vás zážitky jednoty. Malé děti žijí v prvním období své pozemské existence ještě ve vědomí nedílné jednoty.
Projevy výrazně uzavřené sedmé čakry: Bez otevření korunní čakry budete mít stále pocit oddělenosti od plnosti bytí, stále nebudete zcela zbaveni pocitu strachu. Tímto strachem se bude udržovat poslední zbytek blokád ve vašich čakrách. Nemohou se rozvinout do celé šíře svých možností, jednotlivé energie nevibrují v plném souladu se záměrem Stvořitele, a tím ani v harmonii se sebou navzájem.
Pokud se v letech, kdy nastává vývoj korunní čakry neotevřete duchovním pravdám, můžete mít v této době pocity nejistoty a ztráty cíle. Měli byste tyto pocity považovat za upozornění, že se máte obrátit více dovnitř.
Zkusíte možná potlačit tyto nepříjemné pocity útěkem do mnoha různých aktivit, nebo přijetím nové zodpovědnosti, abyste dokázali svoji nepostradatelnost. Také nezřídka dochází k tomu, že si lidé v tomto stádiu přitáhnou nemoc, která je přinutí ke klidu. Nevyslyšíte-li tato poselství, zůstanete pravděpodobně ve svém dalším životě připoutáni k vnějším věcem a ohraničeni svým osobním já.
(Moudré knihy a internety)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA