1 RUNA - FEHU


Šťastné číslo: 1
Název: FEHU
Symbol: dobytek
Hláska: F
Strom: bez
Léčivá rostlina: kopřiva
Živel: oheň
Význam: posílení organismu, na který zaútočila nemoc
Dobytek byl pro lidi neznající peníze ukazatel zámožnosti. Runa tedy znamená hmotné bohatství a majetek nabytý výhrou či prací. Pomáhá též rozpoznat pravou hodnotu věcí, může znamenat jednotu a velkorysost. Fehu bývá spojováno hlavně s Freyou.
Věštecký význam
Máš před sebou období velké tvůrčí energie. FEHU znamená hojnost, úrodu a symbolizuje proces vzniku a obohacování. Jestliže hledáš radu nebo se potřebuješ rozhodnout, můžeš očekávat, že to přinese materiální úspěch. Úspěch materiální ale můžeš přetvořit i v úspěch duchovní.
Dobytek byl pro staré národy symbolem bohatství, které je možno vzít a odnést. Používal se jako platidlo i jako zdroj potravy – tedy hovoří o majetku a schopnosti nakládat s ním. Tento majetek je možné získat jak prací, tak díky náhodě, třeba výhrou, kterou runa někdy předpovídá. Zároveň je otázkou – nakládáme se svým vlastnictvím (hmotným i duševním) správně? Dokážeme jej nejen získat, ale také se o něj rozdělit?
Nemocným Fehu dává naději na brzké uzdravení. Lidé, kteří ochořeli, se v minulosti často ukládali do chléva mezi ustájená hospodářská zvířata, kde bývalo tepleji než v domě.
Nepříjemnou událostí, kterou tato runa někdy předvídá, je požár. V dnešní době můžeme mluvit spíše o nehodě způsobené nedbalostí, před kterou nás runa varuje.
Pokud si vytáhneme runu v řádné pozici – potvrzuje naše záměry, předsevzetí a plány. Povzbuzuje nás v našem konání a nabádá nás, abychom se v našem boji nevzdávali!
Obrácená pozice – je znamením pochybnosti, překážek a neúspěchu.
(Zdroj: Lastura)


Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA