RUKA (BOLEST - REVMA, ARTRITIDA...)


Fotka uživatele Morgana.Emocionální blok: Protože ruka má mnoho různých funkcí, při zjišťování významu bolesti ruky je třeba přijít na to, co nám bolest nejvíce brání dělat a kterou oblast života tento problém ovlivňuje nejvíc. Ruce, respektive celé paže, jsou pomyslným prodloužením srdce. Bolest rukou tedy člověka upozorňuje, že co člověk dělá rukama, nedělá s láskou, a hlavně ne s láskou k sobě samému. Ruce máme používat k tomu, abychom vyjadřovali lásku k druhým i k sobě. Možná je dobré připomenout, že levá ruka souvisí se schopností přijímat a pravá se schopností dávat. Bolest v ruce také může naznačovat, že člověk se s danou rukou bojí něco vykonávat. Nenaslouchá řádně svým potřebám, po čem touží jeho srdce.
Duševní blok: Ovlivňuje-li bolest ruky schopnost přijímat (levá ruka), je na čase revidovat způsob, jímž vnímáte věci kolem sebe. Z čeho máte strach, podá-li vám někdo pomocnou ruku? Přijmete ji s láskou, nebo si budete myslet, že musíte na oplátku dotyčnému něco dát, abyste nevypadali nevděčně nebo egoisticky? Opravdu si myslíte, že když vám člověk něco dá, hned něco na oplátku očekává? Kvůli těmto svým názorům neumíte od druhých přijímat pomoc, což vám ubírá radost ze života. Tím, že se naučíte přijímat s laskavostí, uznáváte, že si to zasloužíte a že jste někým výjimečným, komu ostatní rádi dělají radost.
Pokud se bolest naopak usadila v pravé ruce, která souvisí se schopností dávat, je možné, že dáváte s přílišným očekáváním nebo proto, že se cítíte povinni to dělat. Dělá vám problém podat někomu pomocnou ruku? Chováte se zdrženlivě ze strachu, že vás ostatní budou využívat, protože neumíte říkat ne? Myslíte si, že musíte všechno zvládat sami? Pokud už dáváte, mělo by to být z pouhé radosti z dávání, a pokud to dotyčný nepřijme s takovou radostí, jak jste si představovali, v klidu si uvědomte, že je plně jeho právem mít jiné záliby či touhy než vy.
Bolest ruky může také souviset s vaší prací. Naznačuje vám, že byste měli používat ruce s láskou a radostí. V klidu jim tedy v duchu blahopřejte a poděkujte jim za vše, co jsou schopny dělat. Můžete si dovolit chopit se určité situace beze strachu, že vás druzí využijí, protože máte vše potřebné na to, abyste tomu dokázali čelit.
Brání-li nějaké vaše přesvědčení nebo bolest dělat vašim rukám to, co se jim líbí, např. více se dotýkat druhých, hrát na klavír či kreslit, uvědomte si, z čeho máte strach. Jsou i dnes tyto obavy stále ještě odůvodněné?
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA