ROZDĚLENÍ MAGIE


Dost bylo sdílení článků jiné autorky, tohle si napíšu sama. Pokud si zadáte do googlu dotaz, na jaké druhy se magie dělí, většinou vám vyskočí základní rozdělení na magii bílou a černou. S tím se moc dobře neztotožňuju, proto se k tomu vyjádřím ze svého úhlu pohledu. Dle mého názoru existuje pouze jedna magie a to, jakým způsobem ji použiji, zda ve svůj prospěch nebo ve prospěch klienta, závisí na tom, jaká jsem já čarodějka. Jestliže v sobě budu pěstovat zlo, zášť, nenávist, hořkost a jiné negativní energie, bude mým záměrem druhému ublížit, způsobit mu trable v osobním, pracovním i společenském životě, sešlu na něj nemoci, neduhy, způsobím mu na dálku zranění, kolaps či smrt, není to magií, ale mnou.
Magie v sobě zahrnuje ohromné množství znalostí, aktivit a praktik, mezi které patří věštba z karet (tarot, cikánské, mariášové, Lenormand...), run, kávové sedliny, rukou, očí, tváře, znalost bylinkářství a schopnost pomocí bylin léčit a zbavit neduhů, energetické léčení, regresní terapie, znalost práce s talismany a amulety, zaříkadla a rituály. Pravá čarodějka se taktéž zajímá o astrologii a postavení planet na nebi, význam čísel (nutno dodat, že numerologii jako takovou osobně za magii nepovažuji), neunikne ji postavení a stav měsíce na nebi a jeho vliv na přírodu a lidi, dokáže ovládat živly země, vody, vzduchu a ohně, promlouvá s živočichy, rostlinami a stromy, umí se očišťovat, meditovat, zná významy a ochranu symbolů a znaků, orientuje se v minerálech, intuitivně umí vykládat sny, je schopná komunikace s anděly a archanděly, zná čarodějné svátky, má schopnost jasnovidění, jasnocítění, jasnoslyšení, empatie, komunikace s dušemi, odvádění zbloudilých duší, exorcismu... a hlavně, je hrdá na historii čarodějnictví, uctívá ji, nesvěřuje nepovolaným znalosti a tajné recepty, nezpronevěří nic, co jí bylo dáno do vínku, stará se o svého ducha, fyzično, vzdělává se, neustále čte, praktikuje, zkrátka magii "slouží" s nejlepším vědomím i svědomím. Já osobně jiné čarodějky a mágy poznám už při prvním pohledu do tváře či očí, takže vím, kdo jimi je a kdo si na ně jenom hraje, neuznávám šaškování v kostýmech z půjčovny na Pálení čarodějnic, neberu nikoho, kdo má vše nadrceno z knih a brožur a navíc: pokud se za čaroděje považuje člověk rozpolcený, egoistický, nevyrovnaný, vyčerpaný, "vyžraný", s vyhaslým pohledem, pichlavýma očima, tak nad ním se vždy pousměju, ale zároveň mě vnitřně zabolí, že tihle šašci takhle zesměšňují královnu všech oborů, kterou magie bezpochyby je.
Naopak pokud je čarodějka či mág natolik zahořklý a zkažený člověk, že magii používá, aby ničila, trápila, proklínala, uřkla, mstila se apod., není to problém magie, ani nelze jmenovat tyhle praktiky za černou magii, nýbrž jde o magii v rukách černého mága či čarodějky, a to je značný rozdíl. Tito lidé vysílají různé energie tam, kde chtějí sobecky ublížit, používají woodoo panenky, hlásí se k satanům, vzývají démony a jiné temné entity a někteří jsou sakra dobří, nicméně zde platí pravidlo, co vyšleš, v mnohem větší síle se ti během tohoto života i navrátí. Mám s tím své vlastní zkušenosti, vím, jak hloupé je si s těmito věcmi zahrávat, a věřte mi, že magií se dá dosáhnout naprosto všeho, ač vám to rozum nepobírá. I já mám krom všeho dalšího schopnost způsobit nemoc i zabít, není to těžké, věřte mi. A slabí rádoby věštci a věštkyně to ví, cítí, proto tolik blokací Morgany (přitom jsem tak milá dívka).
Magie je fascinující věda, je to životní cesta, pro kterou když se rozhodnete, už není cesty zpět. A navíc vy z toho rozjetého vlaku ani vystoupit nechcete, protože kdo se jednou do magie ponoří, naprosto jí propadne, vše ostatní je naprostá nuda a odvar tisíce jiných, nezajímavých činností, které magii nesahají ani po kotníky. Pokud vás fascinuje, nedivím se vám. Pokud se jí chcete zaobírat, zaobírejte se. Nicméně stále platí: vy si magii nevybíráte, ona si vybírá vás. ;-)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA