PENTAGRAM A PENTAKL


PENTAGRAM: pro nás čarodějky je to nejdůležitější a nejsilnější magický symbol ochrany. Pentagram je pěticípá hvězda a vypovídá o boji proti zlu a ochraně před temnými silami. Jednotlivé cípy představují čtyři elementy: Vzduch, Oheň, Vodu a Zemi, a pátý cíp, směřující vzhůru, představuje ducha, zvaného též éter, který vládne nade vším. Každý předmět, nad nímž je nakreslen pentagram, je jím chráněn před vším negativním. Při obřadu jej mág či čarodějka kreslí do vzduchu jak při zaříkávání, tak při vzývání.
PENTAKL: pentakl je vlastně kotouček, disk, který je ozdoben pentagramem. Bývá velmi často doplněn i magickými symboly a nápisem v kouzelnickém písmu. Používá se ke kouzlům, rituálům, ochraně čarodějů. Během obřadu se pokládá na oltář.
Ani jeden z výše uvedených ovšem neopravňuje nikoho, aby se snažil o komunikaci s temnými bytostmi a silami. Nejste totiž ani tak dostatečně chráněni, a pakliže nejste opravdu čaroděj s Darem, kterého si Magie sama vybrala, tzn. čarodějné postupy máte teoreticky nastudované, s nějakým teatrálním "mistrem" někde v lesíku nacvičené, neochrání vás. Magie si čaroděje vybírá sama, nelze se jí naučit, nelze do ní zasvětit. A tímto výběrem vám taky Ona dává sílu a možnosti, které běžný smrtelník do vínku nedostává.
*MORGANA*

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA