NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JEDOVATÉ KOUZELNÉ BYLINY


Kromě bylinek, které se používají k vylepšení zdraví, čištění a rituálům, patří do magie i bylinky jedovaté, které dříve čarodějky používaly ke svým astrálním a duševním cestám. Vařily z nich různé odvary, žvýkaly jejich listy a připravovaly s jejich pomocí slavnou leteckou mast, kterou si pak namazaly na celé tělo před cestou na svém čarodějném koštěti. Tímto si pak vyvolávaly halucinace a rozšířily své vědomí a díky tomu také mohly překračovat hranice mezi tímto světem a "druhou stranou", střetávaly se s ďáblem a démony, navazovaly kontakty s rostlinnými bytostmi a zvířecími duchy.
Kouzelné byliny jsou většinou jedovaté, omamné, někdy dokonce smrtelně jedovaté.
MANDRAGORA: tvar kořene této rostlinky připomíná lidské tělo. Omamné jsou pouze její listy, kořen se používá jako narkotikum a analgetikum.
BLÍN: všechny části této rostliny jsou smrtelně jedovaté. Byla používána k astrálním cestám a hledání vizí. Jako léčivka dokáže tišit bolesti.
OMĚJ: je nesmírně jedovatá, ve středověku se používala k travičství.
BOLEHLAV SKVRNITÝ: v malých dávkách se používá k potlačení bolesti hlavy. Sokrates zemřel právě po požití bolehlavu, kdy vypil onen slavný kalich hořkosti až do dna.
RULÍK ZLOMOCNÝ: nejjedovatější rostlina naší zeměpisné šířky, má silně halucinogenní účinky. Stačí pár bobulek a je po vás.
(Zdroj: moudré knihy a internety)


Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA