MORGANINA ESEJ #4 ODPUŠTĚNÍ


Každému z nás se v životě stalo pár či více věcí, na které nedokážeme zapomenout. Někdo nás zklamal, zradil, pomluvil, okradl, opustil, zanedbal a my si stále v sobě udržujeme tuto myšlenku, aniž bychom se hnuli z místa. Tímto si většina z nás ztěžuje svůj život, protože vyvolávání bolestných okamžiků v našich vzpomínkách nikomu nikdy nepomohlo a ani nepomůže. Pokud se nad tím nepřestanete sužovat nebo odsuzovat osoby, které se na dané situaci tenkrát podílely, pak budete danou bolest prožívat znovu a znovu. Existují dokonce lidé, kteří v sobě nosí zášť a nesmiřitelnost po dlouhá léta, mají problém s odpuštěním, protože se často snaží odpustit pouze v hlavě. Tohle ovšem nic neřeší, jen to vytváří pýchu a zatrpklost. Takový jedinec by si měl uvědomit, že je vlastně strašně hloupý, protože člověk, který vám ublíží, vám vlastně ukazuje vaši životní úlohu. Ale pokud se s tímto zraněním zaobíráme pouze v hlavě, ubírá to na našem emocionálním a duchovním zdraví.
K odpuštění je předně důležité jasné a pevné rozhodnutí. Pakliže vaše rozhodnutí bude vytvořeno jen tak, nemusí žádné odpuštění proběhnout. Znovu je třeba si uvědomit, že ať už se nám stalo cokoliv, ať už nám kdokoliv ublížil jakkoli pro nás neodpustitelným způsobem, všechny tyto situace a jedince jsme si do svého života přilákali sami! Pokud se tedy i nadále budeme litovat, fňukat nad sebou, stěžovat si, litovat se, budeme plni vzteku, nenávisti a zlosti, budete i nadále přitahovat opět podobné.
Jak odpustit? Možná si někteří budou muset tehdejší situaci znovu v mysli vyvolat, znovu prožít, vyvztekat se, vyplakat a vynadávat. Pokud potřebujete někoho, kdo vás u toho vyslechne, najděte si jej. Pakliže nikdo takový ve vašem životě není, můžete povolat svého anděla a promluvit si s ním. Můžete mu dokonce napsat i dopis, ve kterém si mu postěžujete na všechny své boly a strasti. Uvidíte, uleví se vám. Pak už jen stačí v srdci sobě i daným osobám odpustit, ale znovu opakuji v srdci, nikoliv v hlavě, danou věc tím vyléčit a jít bez jakéhokoli zpětného pohledu dál.
*MORGANA*

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA