MAGIE

V Evropě bývá magie spojována s kouzelnictvím a čarodějnictvím. Pojem čarodějnictví měl v různých dobách různé významy. Základně však vyplývá z víry v nadpřirozeno, víry ve schopnost vyšší komunikace mezi lidmi, se zvířaty, s přírodou, vesmírem. Ve středověké křesťanské Evropě byl vztah k magii a kouzelnictví všeobecně velmi negativní. Víra v nadpřirozené síly byla hodnocena jako nekřesťanská a nebezpečná. Postupně začal stále více převládlat názor, že čarodějnictví je spojeno se službou pekelným silám, je o kontaktu s démony, spojována s ďáblem a odmítáním Boha. Od pozdního středověku až do 18.tého století dochází v Evropě k intenzivnímu boji proti čarodějnictví, který vykulminoval až po hony na čarodějnice a čarodějnické procesy. V dnešní době je kontakt s magií považován za moderní disciplínu a zájem o ní je stále poměrně živý, obzvláště v ezoterice nebo oborech jí blízkých.
Celkově je magie považována za soubor znalostí a schopností, které slouží k ovládnutí a využití síly energie (ovládnutí vyšších energií), která nás obklopuje. Samotné vymezení toho, co je to vlastně magie, je složité. Pojem popisuje všechny rituální způsoby jednání a chování, jimiž se člověk snaží ovlivnit události a věci, které normálně nemůže ovládat. Je to umění ovládat energii v sobě a i kolem sebe, neboť každý z nás je energeticky spojen s vnějším okolím. Vyžaduje to schopnost koncentrace a soustředění, znalost éterických proudů v těle i v mysli .
Magie je vlastně disciplína myšlení a většinou začíná prostým přáním. Energeticky směřované přání, zacílení myšlenky do jednoho místa, posilování energie, soustředění se na jednu věc, to vše se už dá pokládat za magii. Přejete-li si něco z celého srdce, denně na to myslíte a utváříte si na danou věc pohled jako sobě vlastní – je to magie. Stejně tak, když někomu přejete, aby se mu něco vrátilo ať dobrého či zlého, je to základ magie. Chcete-li praktikovat magii, měli byste vědět, že nic není zadarmo. Cokoliv špatného, co k někomu vyšlete, se Vám dřív nebo později vrátí trojnásobně zpět.
Magie má jiné zákonitosti, než léčitelská energie, ale také se s ní dá léčit. Můžeme s ní požehnat místům, věcem, lidem, zvířatům a událostem, aby se jim lépe dařilo. Můžeme ji použít, aby událost nebo nějaká činnost dopadla pro náš prospěch co nejlépe, ale i pro druhé. Můžeme s ní odehnat „zlé duchy“. Můžeme s ní pomoci, ale i uškodit! Ve své praxi jsem se setkala mnohokrát s útoky černé magie, které byly vedeny profesionály, ale stejně tak i obyčejným sousedským zaplivnutím. I zlá myšlenka, zlá touha aby se tomu a tomu něco stalo. Už toto je magie, ale negativní. Pokud přejeme něco dobrého, modlíme se aby to dopadlo dobře atd. tak i to je magie, ovšem pozitivního charakteru. Jsou ale různé a mnohem složitější formy, které je potřeba odstranit a dávat si na ně pozor.
(Michele Sanderss)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA