MAGICKÉ KYVADLO


V dávných dobách bylo kyvadlo hojně používáno ženami vojáků, které tak chtěly zjistit, zda je jejich milý stále ještě naživu. Takové kyvadlo se lehce dalo zhotovit z prstýnku a řetízku či provázku. Pokud se kyvadlo ani nehnulo, bylo to znamení, že je dotyčný po smrti. Můžete si to vyzkoušet třeba nad knihou určitého spisovatele nebo nad cédéčkem zpěváka, o kterém víte že je mrtev, nebo naopak živ. Snad všichni z nás jsme alespoň jednou použili kyvadlo nad rukou ženy a zjistili tak, jaké pohlaví bude mít její budoucí potomek.
Pro práci s kyvadlem není potřeba letět do krámku a za skleněnou vitrínou vybírat z kvanta kyvadel, která jsou v dnešní době k sehnání. Stačí pouhý prsten a řetízek. Nicméně pakliže chcete mít kyvadlo skutečné, řiďte se intuicí: které vás v obchodě osloví, zavolá, to si kupte. A neřešte, zda je zhotoveno z kovu, korálků, minerálů. Ani není potřeba se řídit tím, zda minerál, ze kterých jsou kyvadla nejčastěji vyráběna, je vhodný. Někdo má kyvadlo z křišťálu (preferuji i já), jiný z onyxu, ametystu, růženínu. Je to jedno. Vaše srdce skrze intuici ví nejlépe.
Do dnešní doby nikdo nebyl schopen vysvětlit, co vlastně způsobuje pohyb kyvadla. Domněnky, že se jedná pouze o síly zemské přitažlivosti, nebyly až dodnes potvrzeny. Ono je to vlastně jedno, není potřeba nad tím moc přemýšlet, prostě funguje a hotovo.
Kyvadlo je nástroj, který nám může odpovědět na spoustu otázek. Stejně jako u karet i při práci s kyvadlem vlastně navazujeme kontakt se svým podvědomím, se svou duší, s vlněním Vesmíru a s vibracemi osob a tím získáváme odpovědi.
U kyvadla si dávejte pozor na jeho hmotnost: nemělo by být ani příliš těžké, ani příliš lehké. Stejně jako u minerálů a karet je třeba ho před prvním použitím očistit a pak dle potřeby čistit, jak uznáte sami za vhodné. Mělo by mít taktéž své vlastní místo, sáček, krabičku, kde k němu nikdo jiný nemůže, kde bude chráněno od venkovních energií a vlivů.
U práce s kyvadlem je důležité zůstat neutrální a nezačít hystericky jančit, když vám nedá odpověď, ve kterou jste doufali. Taky si dávejte pozor, abyste se na něm nestali závislí, protože existují lidé, kteří se jej ptají na každé své prdnutí. Naslouchejte své intuici a svému selskému rozumu. Každá závislost je patologická. Každá. S kyvadlem nikdy nepracujte, když jste duševně či tělesně oslabení, rozrušení hádkou, unavení, nervózní. Při práci s kyvadlem se taktéž nemá jíst a pít.
Pohodlně se usaďte, obě chodidla mějte pevně na zemi, nikdy ne do kříže (platí i u výkladu karet). Kyvadlo uchopte mezi ukazovák a palec (já jej držím mezi prostředníkem a palcem, protože ukaźovák vnímám jako "anténu" k propojení s Vesmírem), loket položíte na stůl. Pokud se kyvadlo nečekaně třepe, zmítá se, pohybuje se nekontrolovaně z jedné strany k druhé, je to znamení, že se nemáte ptát, že není vhodná doba, nejste připraveni, atmosféra je něčím narušena. Je to stejné jako u karet: pakliže vám padají z rukou, různě se zmítají, odložte výklad na jindy. Na mě dokonce křičí "nechceme odpovídat". :-):)
Při prvním použití si vyzkoušejte na kyvadle otázky, u kterých znáte odpovědi. Měly by to být otázky na "ano" či "ne". Tak zjistíte, zda ano znamená krouživý či rovný pohyb, a naopak. Elipsovité pohyby značí odpověď možná, asi, zkrátka neurčitou. Kyvadlo odpovídá jen na otázky "ano", "ne", "snad". Nikdy se kyvadla neptejte na nic, co víte (krom počátečního určení, jak bude reagovat na ano či ne). Je to urážení jeho schopností stejně jako u kartiček. Taktéž se nikdy neptejte na cizí osoby, tím narušujete jejich soukromí a navalujete si na sebe to, co se vám později vymstí.
*MORGANA*



Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA