KOKOS


Kokosový olej má silné antioxidační účinky. Prokázal velmi nadějné výsledky v rámci výzkumu Alzheimerovy nemoci. Z tohoto důvodu bývá zařazován na senamy tzv. brainfood, potravin působících na výživu mozku, protože dokáže přeměnit triglyceridy na ketony, které v tomto případě fungují jako velice silný zdroj energie pro mozek. Vykazuje příznivé účinky u cukrovky 2. typu, tzv. stařecké, protože jeho užíváním lze snížit chuť na sladká a tučná jídla a omezit přejídání. Pro stimulaci metabolismu, zejména při nadváze a únavě, se doporučuje přidávat jej do jídla na podporu činnosti štítné žlázy.
Při zevním používání zmírňuje a pomáhá léčit ekzémy, lupénku a akné, je vhodný po opalování a k regeneraci pokožky a chrání před UV zářením. Díky silným antioxidačním účinkům zpomaluje tvorbu vrásek a je možné jím potírat hnědé pigmentové skvrny na kůži (stařečké nebo jaterní). Účinkuje jako balzám na unavené a ztuhlé svaly. Vynikající je proti lupům, při suché vlasové pokožce a jako vlasový kondicionér.
(Zdroj: moudré knihy a internety)



Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA