KARMA


Události, které se vyskytují v osudu člověka, předurčuje KARMA a jeho vlastní volba. Karma je určitý nevyřešený dluh z minulosti, je to vlastně zákon příčin a následků - vysvětlující lidský osud. Osud si do velké míry tvoříme sami na základě našich prožitků, zkušeností a rozhodnutí. Vždy existuje spojitost mezi tím, co bylo a tím, co následuje. Za všechno špatné, čím se člověk proviní, jednoho dne zaplatí. V tomto životě nebo v příštím. A naše duše bude přicházet na tento svět tak dlouho, dokud karmický dluh nebude splacen, protože ja se říká "Boží mlýny melou pomalu, ale jistě." Karmické dluhy jsou to, co poutá duši k pozemskému životu a nutí ji - znovu a znovu přicházet na tento svět. Aby karma skončila, musíme zaplatit za staré dluhy a nesmí vzniknout nové.
Jsem přesvědčená, že můžeme svým přístupem mnohé změnit, ovšem jsou věci, které jsou dané osudem a ty možné měnit není. Jedná se o naše nezpracovaná témata z minulých životů. Celý vesmír je jedna nepřetržitá činnost, řízená neměnným zákonem spravedlnosti. Jediné, co v takovém případě lze změnit, je naše uvažování a náš postoj vůči takovým událostem. Karmické problémy jsou problémy chápání příčiny a následku. A i takové situace pomáhá odhalit tarot, ale i numerologie.
Existuje větší nebezpečí, než popírat existenci karmy? Existuje - je to přesvědčení, že to, co se děje, si člověk zaslouží, že za každou chybu musí platit, a že jenom strach z trestu ho přinutí nepáchat zlo.
Moderní vědy o výchově a moderní psychologie nalezly jednoznačné důvody, proč jsou lidé agresivní, necitelní a všeobecně negativní. Nedostalo se jim lásky a podpory v tu dobu, kdy ji potřebovali stejně jako jídlo, pití a vzduch. Do 3 let věku dítěte (některé autority říkají do 5 let) se zapisují do podvědomí všechny události a s nimi spojené pocity a slouží jako referenční. Takhle to má být, tak je to správně - by bylo napsáno na složce, kdyby podvědomí složky mělo. Nikdo z lidí si nepamatuje, co se tehdy stalo, přesto se tím každý člověk ve svém životě řídí. Když jsme řešili své životy, přišli jsme na to, že každý problém se nachází zároveň v úrovni fyzické, psychické a energetické. Pokud není řešen a vyřešen současně na všech úrovních, vždycky se znovu vrátí.

CO JE TO KARMA?
KARMA - je vlastně dluh, břemeno z minulých životů, či spojení (zákon) příčin a následků v morální oblasti. Někdo jí vykládá jako jako čin, konání, jednání. Definici známe pod pojmem „Jak zaseješ, tak taky sklidíš“. Karma je buď „pozitivní“ (dharma) nebo „negativní“ (karma).
V životě nedochází k náhlým změnám, ani k náhodám. Vše má svůj důvod i příčinu. Každá naše myšlenka, každý cit a každý skutek vychází - z minulosti a má vliv na budoucnost. Dokud je tato minulost a budoucnost pro nás neznámá, díváme sena život jako na hádanku, netušíc, že jsme si ho vytvořili sami. Cesta utrpení se dá spíše pokládat za cestu poznání. Tato cesta je součástí karmy, ale neosvobozuje od ní. Nejde tedy o cestu, ale o poznání a praktické uplatnění tohoto poznání v životě.
(Autor: Michele Sanders)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA