KARMA A PARTNERSTVÍ


Protože v tomto kosmu nic není náhodné, nemůže tedy být náhodné ani setkání s partnerem. Každý si ho sám zvolí, aby pokračoval v učení, které začal v minulých inkarnacích. Protože každý vědomě či nevědomě touží po ztracené jednotě, zvlášť bolestné v tomto duálním světě. Smyslem vztahu tedy vždycky je učit se spolu i jeden od druhého, aby nakonec každý v sobě našel hledanou jednotu.
Život každého citlivého, duchovně orientovaného člověka je naplněný touhou po ztracené jednotě, což vždycky znamená hledání sebe sama. Žijeme ve světě duality; protože jen zde můžeme najít cestu zpátky k jednotě. Stále znovu bolestně prožívaná dualita oživuje touhu po jednotě.
První krok k této jednotě je spojení s druhým člověkem, s kterým bychom mohli splynout v dokonalé jednotě. Ale i kdyby se nám to podařilo, zjistíme, že je to jen první krok. Protože vztah má jen pomáhat najít jednotu v sobě. To je jeho hlavním úkolem a když ho nesplní, ztrácí vztah smysl a není důvod v něm pokračovat.
Smyslem partnerství není pěkný, harmonický nebo dokonce pohodový život. I kdyby se jednalo o ideální partnerství, možná dokonce o duální duše (duchovní dvojčata, dvojplamen), měly by se právě tyto duše podněcovat a pomáhat si, aby se mohly vyvíjet. Potíže, které při tom vznikají, tedy vždycky mají něco společného se mnou, nikdy s druhým. Proto si je vždycky musím vyřešit sám.
Takže dva lidé spojení karmou nemají jen vyrovnat společný účet, ale mají si vzájemně pomáhat i k rychlejšímu duchovnímu růstu. Proto mají této příležitosti vědomě využívat. Pokud je tento úkol splněný nebo ho vztah nemůže plnit, ztratil smysl. A pokud partneři přesto zůstávají spolu, jde o špatně pochopenou ohleduplnost; vůči sobě i druhému. Kdo lpí na něčem přežitém, brání tomu, co život chce vyjádřit a tím pádem brzdí vývoj obou.
Pravý vztah je proto možný jen mezi dvěma samostatnými, "zdravými" bytostmi, které si zachovají osobnost v soužití s partnerem. Jen tak jsou opravdu ochotní se podívat i na své slabé stránky, které ten druhý odhalil, mohou se setkat v kosmickém vědomí a duchovní otevřenosti. Jen tak se ukáže, jak partnerství obohacuje, jak může být vzrušující, když plní svůj účel.
(Autor: Kurt Tepperwein)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA