INDIGOVÉ A KŘIŠŤÁLOVÉ DĚTI


James Twyman, autor knihy Vzkazy od Thomase: Výchova paranormálně obdařených dětí, věří, že v současnosti jsme svědky příchodu nové generace těchto dětí. "Už nejméně dvacet let," píše, "sledují učitelé a vědci, jak se dnešní dětí rodí se schopností vnímat na hlubší a vyšší rovině... Přicházejí na svět s vytaženými roletami a umytými okny... Dívají se na dospělé kolem sebe a říkají: Proč nevidíte to, co vidíme my? Nám je to přece tak jasné."
Nevíme přesně, proč to tak je. Vysvětlením ale může být, že jejich darům se dostává větší pozornosti, než tomu bylo o jednu či dvě generace dříve. Možná jich ve skutečnosti víc není. Snad jen vystupují ze stínů a nebojí se hovořit o tom, co vědí. Jedním z důsledků tohoto vývoje je, že tyto vysoce intuitivní nebo paranormálně nadané děti jsou v současnosti řazeny mezi indigové nebo křišťálové děti, v závislosti na barvě jejich aury.
Část poslání indigových dětí spočívá v tom, aby nás učily, jak vést život ve znamení větší integrity. Zatímco křišťálové děti se vyznačují vysokou intuitivností, mají indigové dětí sklon k vyšší míře senzitivity a mohou propadat depresím nebo nespokojenosti, jestliže se ocitnou ve společnosti vystresovaných či problematických osob. Dokážou fungovat jako přirození podněcovatelé změn systému - rebelové, kteří mění status quo. Zpravidla jsou ale ochotny vyjednávat, pokud se jim nabídnou nějaké možnosti. Křišťálové děti mají naopak sklon ke klidnějšímu a srdečnějšímu jednání. Jejich posláním je obnovovat na světě mír a harmonii. Někteří rodiče hovoří o křišťálových dětech jako o malých guruech, v jejichž očích lze spatřit obrovskou moudrost.
Je vaše dítě indigové nebo křišťálové?
Které z následujících vlastností nejlépe vystihnou vaše dítě - zakroužkujte vše, co odpovídá:
a) Mimořádně temperamentní
b) Šťastné a vyrovnané
a) Vzpurné
b) Dokáže se vcítit do druhých
a) Technicky orientované
b) Umělecké nadání
a) Snadno se nudí nebo je popudlivé
b) Trpělivé a milující
a) Někdy se chová asociálně
b) Pečuje o druhé děti
a) Průkopník
b) Mírumilovné
a) Výmluvné, pokud jde o vyjadřování vlastních potřeb
b) Začalo později mluvit
Jestliže jsou vaše odpovědi převážně a), pravděpodobně máte indigové dítě. Jsou-li vaše odpovědi převážně b), nejspíš máte křišťálové dítě.
Tyto děti potřebují péči a podporu rodičů, ale způsob se může lišit. Jelikož se indigové děti vyznačují odhodláním a silnou vůlí, musejí je rodiče respektovat jako dospělé, aniž by od nich ovšem očekávali, že na sebe budou brát stejnou odpovědnost jako dospělí. Může to znamenat, že jim přenechají jistou míru nezávislosti a možnosti rozhodovat. Např. tím, že jim nabídnou dvě možnosti: "Chceš si vzít dnes žluté nebo modré tričko?" Takové jednání poskytne dětem více svobody při volbě a současně získají pocit, že na jejich názoru záleží, aniž by musely nést břímě v podobě příliš mnoha možností, z nichž si musejí vybrat. Kromě toho s nimi musíte vždy jednat otevřeně a upřímně, neboť tyto děti dokážou coby živé detektory lží odhalit každého, kdo nemluví pravdu.
Jelikož jsou křišťálové děti otevřené a empatické, mohou mít pocit, že je jejich povinností léčit bolest druhých. Snadno pak propadají smutku nebo neklidu, když se ocitnou ve společnosti smutných či neklidných osob, které je používají jako odkladiště svých vlastních negativních pocitů. Je proto důležité, aby rodiče takovým dětem vysvětlili, že se nemohou postarat o všechny a že se musejí samy bránit před citovým vyprahnutím. Snažte se doma dětem vybudovat bezpečné útočiště, které se stane místem plným pochopení, kde mohou doplnit síly a obnovit emocionální rovnováhu.
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA