HVĚZDNÁ VENUŠE


Znamení: Venuše vládne znamení Býka a Vah
Barvy: bílá, růžová, zelená
Kameny: diamant, bílý safír, křemen, karneol, červený a bílý korál, alabastr, lazurit, azurit
Kovy: měď, mosaz
Rostliny: bříza, ořech, myrta, fialka, narcis, pelargonie, bez, opium, lopuch, mučenka, máta, koriandr, fík, broskev, meruňka, oliva
Části těla: hrdlo, ledviny, bedra
Klíčová slova: krása, symetrie, rovnováha, harmonie, přitažlivost, oddanost, touha, sex, radost, plodnost, přepych, peníze
Vlastnosti: ženskost, vášnivost, idealismus, půvab, kouzlo, citovost, marnivost, zahálčivost
Role: milovník, múza, zahradník, umělec, kosmetik, modelka, operní zpěvák
MÝTUS: Venuše byla ve starém Římě bohyní lásky, krásy, sexuality a plodnosti. Vliv na ni měla řecká bohyně Afrodita, které jsou připisovány stejné přívlastky. Jako všechny mytologické postavy, i Afrodita vznikla z dřívějších bohyní blízkých kultur včetně Ištary, Astarty a Inanny, pocházejících z Mezopotámie a Babylonie. Tyto bohyně byly stejně krásné jako divoké, měly bojovnou povahu a samy si vybíraly partnery. Velkou část jejich moci představovala sexualita. Všechny byly známé díky starověkému kultu posvátné prostituce, ve kterém ženy působily jako kurtizány či hétery, jak byly nazývány v antickém Řecku. Součástí jejich zasvěcovacích obřadů byl výběr milence.
Život bohyně Afrodity měl magický počátek. Mnoho pověstí líčí, že ji na svět přivedl vykastrovaný falus boha Urana, který spadl do zpěněného moře, a že pak v lastuře doplula ke břehu. Proto je spojována s perlami. Její zrození zachytil na svém slavném obraze italský renesanční malíř Boticelli.
Podle mýtu působila Afroditina krása mnohé rozbroje mezi bohy. Proto ji její král, bůh Zeus (Jupiter), provdal za Hefaista, prostomyslného a nepřitažlivého boha, aby udržel klid a mír. Hefaistos nebyl pro Afroditu vhodným partnerem, a tak se milovala s mnoha jinými bohy včetně Dionýsa, Marse a Adonise, a rodila jim děti. V mnoha z těchto příběhů nechce Afrodita víc, než aby po ní toužili všichni muži a byla na věčnost uznávána za nejkrásnější bohyni. V zoufalé snaze dosáhnout tohoto uznání zažehla svými činy jiskru trojských válek, nejničivějšího konfliktu v řecké mytologii.
VÝZNAM: Venuše je obrazem ženské krásy a kouzla. Je to úchvatná žena, která ztělesňuje sebedůvěru a sexuální přitažlivost a nutí každého, aby se za ní otočil, ať je kdekoli. Všichni ji milujeme, chceme být jako ona, při pohledu na ni jsme plni závisti. Venuši mají ve svém horoskopu i muži. Snahu být přitažlivý a mít vlastnosti připisované Venuši, projevují nejen ženy, ale i muži.
Venuše zosobňuje svádění. Snaží se upoutat pozornost objektů své touhy a být jimi zbožňována. V mýtech je obvykle zobrazována jako nahá žena bez studu - vzhled a sexualita ji naplňují uspokojením a využívá jich ve svůj prospěch. Dnes je spojována se snahou umocňovat vlastní půvab odpovídajícím oblečením, úpravou vlasů a kosmetikou, a vystáváním před zrcadlem.
Venuše má sklon dovádět zájem o vlastní zevnějšek až k marnivosti. Všechny se chceme přiblížit ideálu krásy, a abychom toho dosáhly, jsme schopny zacházet hodně daleko - od používání pleťových krémů proti stárnutí přes plastickou chirurgii až po nemožné vysoké podpatky. Panuje názor, že pro krásu musíme trpět a že cesta k tomu, abychom naplnily svou představu o tělesné dokonalosti, nezná hranic.
Venuše zdědila svůj idealismus od Urana, z něhož se zrodila. Je spojena s ideálem krásy, harmonie a dokonalých tělesných i duševních proporcí. Bylo zjištěno, že jedním z hlavních ukazatelů krásy jsou symetrické rysy v obličeji. O krásu, rovnováhu a úměrnost v životě usiluje každý z nás.
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA