ASTRÁLNÍ CESTOVÁNÍ


Mimotělesné cestování známé jako jev O.B.E. (out of body experiences, tj. mimotělesné zkušenosti) může být definováno např. tak jak ho zmiňuje slovník Oxfordské univerzity "The Mind" (1987), totiž jako zkušenost, kterou vnímá osoba mimo fyzické tělo. O.B.E. je popisováno v různých dobách i kulturách, u lidí mladých i starých, vzdělaných i nevzdělaných, u lidí kteří v astrální cestování věří, ale i u těch, kteří o něm nic nevědí.
Zkušenosti popisované různými lidmi mají mnoho společných znaků. Velmi často je popisován pocit létání mimo tělo, také schopnost vidět a pohybovat se mimo něj. V tomto okamžiku mají lidé pocit jiné formy nebo pouhé tečky v prostoru. Tento bod nebo forma se může pohybovat a vnímat všechny události běžného fyzického světa, ale často s některými rozdíly od normálu. Může obsahovat malé chyby a některé objekty mohou být odlišně osvětlené nebo zbarvené. Tito lidé také popisují schopnost podle vůle procházet skrz stěny a další objekty, aniž by byly fyzicky porušeny. Občas jsou navštěvovány úplně rozdílné světy, některé jsou bizarní, jiné s hlubokými duchovními aspekty.
Křesťanství, teosofie i starověké teologické názory připouštěly existenci některých astrálních světů - ráj a pekelný svět, kam může lidský duch proniknout díky rezonanci nebo skrze astrálnímu cestování. Zkušenosti astrálního putování, cestování mimo tělo, jsou obecně popisovány jako neuvěřitelně živé a reálné, aniž by mohly být spojeny se snem nebo vnitřní kontemplací.
Podmínky prostředí - z mnoha zkušeností byly jako nejsprávnější navrženy tyto podmínky:
1. jistota - zajištění izolace od okolních lidí
2. poloha - musí být uvolněná, nepohyblivá, s tělem k západu
3. teplota - 22-23°C se zdá být ideální
4. objekty a magnetické poruchy - musí se dát pryč všechny rušivé předměty (klenoty, sponky, atd., ale i elektrické dráty a prodlužky)
5. intenzita světla - v pokoji by mělo být šero
6. zvuk - praxe se provádí v klidné části dne
7. stravování - lehké, nejméně 2 hodiny před cvičením
8. sexuální činnost - sexuálně frustrovaná osoba nebude moct lehce astrálně putovat. Existuje ale také možnost dosažení sexuálního uspokojení v astrálu. Přání prožít takovou zkušenost se může stát silou schopnou vyvolávat bleskové astrální putování.
9. období - nejlepší chvíle během dne je mezi 22 a 23 hodinou.
Vědomé astrální putování - během snu si každý z nás ve skutečnosti vyzkoušel spontánní astrální cestování. Mudrci staré Indie tvrdí, že spánek je nám dán, aby připomněl smrt, zatímco díky snům přivykneme astrálním světům. Adepti teorie subtilního těla také tvrdí, že by tato skutečnost byla vysvětlením odpočinku, který prožíváme v období spánku a to oddělením astrálního těla a jeho znovunabytí subtilní energií. Spánek vyvolaný prostřednictvím léků na spaní je povrchní, neodpočinkový a ani nedovolí zjevení snu právě proto, že takový spánek neumožní oddělení astrálního těla od fyzického.
Způsoby dosažení astrálního cestování:
Dále popíšeme dvě nejznámější metody vědomého astrálního putování patřící Robertu Monrovi a Raymondu Reantovi. První z nich, metoda Roberta Monroa, zahrnuje trénink složený ze sedmi etap:
1. etapa: příprava - položíme se na postel nebo na gauč hlavou k severu, pokud je to možné, uděláme v místnosti pološero a postaráme se o to, abychom nebyli rušeni. Oblečeme si volný oděv, který nás netlačí.
2 etapa: uvolnění - mentálně a fyzicky se uvolníme, zavřeme oči a dýcháme pravidelně s mírně pootevřenými ústy.
3. etapa: soustředění - sklouzneme dále do snu, soustředíme se na jediný příjemný a světelný obraz, až dosáhneme hranice mezi bdělostí a spánkem. Prohlubujeme uvolnění, soustředíme se na světlo za svými víčky.
4. etapa: vibrační stav - nyní jsme úplně uvolněni, pohrouženi do svého nitra. Soustředíme se na bod umístěný ve vzduchu 30 cm od našeho čela. Snažíme se postupně vzdálit tento bod nad nás a dozadu ke špičce hlavy a pak si představujeme úroveň paralelní s naším tělem obsahující tento bod. Soustředíme se na tuto úroveň a představujeme si vibrace, které by mohla vysílat a sledujeme, jak nám vstupují do těla.
5. etapa: vykročení - hned co cítíme vibrace, soustředíme a vědomě je směřujeme od hlavy do nohou a opačně. Když zvládneme vyvolat tyto vibrační vlny, čím intenzivnější a rozsáhlejší budou, tím lépe budeme schopni oddělení od fyzického těla.
6. etapa: opuštění - nyní budeme moci opustit fyzické tělo. Po určité době tréninku k tomu bude stačit pouze úsilí vůle. Soustředíme se na náš obraz, ve kterém se budeme vidět jak letíme, intenzivně myslíme na to, jak příjemné by bylo letět ve vzduchu. Upevníme tuto myšlenku a naše astrální tělo by mělo v této chvíli začít stoupat. To způsobí, že se budeme moci podívat odpoutaně na fyzické tělo, které zůstalo na zemi.
7. etapa: návrat - abychom se vrátili do fyzického těla, soustředíme se ke spojení těch dvou aspektů, které nám patří - fyzického těla, které si přejeme znovu najít a subtilního těla, se kterým jsme prováděli astrální putování.
(Zdroj: Rezonance)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA