ABRAKADABRA


Tohle dnes již hodně zprofanované slovo je ve skutečnosti stále mocné zaklínadlo, které je sice staré, ale velmi funkční. Jeho původ je snad v aramejštině a jde o nejstarší dochované zaklínadlo na téhle zemi, o kterém se ví. Jeho původ lze vystopovat až k mezopotamskému výrazu AB-BA-TAB-BA-RI.
Toto spojení hlásek bývalo patrně odříkáváno ve starém Sumeru na přivolání vizí. Stín tohoto slova pak zaznívá též v aramejském termínu užitém pro Boha.
Samotné Abrakadabra má podle mínění historiků vztah k bohu Abraxasovi a jeho podoba se objevuje na magických amuletech od 2. století našeho letopočtu ve stejném znění, jak ho známe dnes. První návod a poučení, jak se slovem abrakadabra zacházet, můžete nalézt v básni napsané lékařem Quintem Serenem Sammonikem římskému císaři Septimu Severovi kolem roku 208 našeho letopočtu.
Mnoho silných magických formulí a zaklínadel jsme zdědili z hebrejštiny a hodně je také ve staré Arménštině. Je tu ale nebezpečí, že pokud dojde k záměně třeba jen jednoho písmena, zaklínadlo se tím oslabí.
Do dnešní doby se zachovalo prakticky ve stejném znění.
Netřeba jej překládat, platí pro všechny jazyky naprosto stejně. Jeho užití je nezaměnitelné.
Je jednoduché.
Má přesná pravidla, která nelze vyložit jinak.
Je mimořádně silné.
Význam spojení abrakadabra je něco jako "staň se nebo budiž tomu požehnáno" - tohle spojení hlásek je vlastně jeden veliký vstup do Universa. V rukách hlupáka může být nástrojem, který ublíží. Rozumě užito pomáhá. Jeho síla je v ubírání jednoho písmene vždy na začátku a na konci a v rytmickém odříkání až k jednomu písmeni. S abrakadabra mizí to, co chceme, aby zmizelo.
Nejčastěji se používá ke snížení horečky, odehnání nemoci, ale i kletby a uřknutí. Tady ale pozor na sílu, kterou skrývá.
Jako amulet se přikládalo na holé tělo tomu, kdo trpěl nemocí. Poté, co se vyléčil, se pergamen s napsanou formulí spálil a popel se vhodil do tekoucí vody přes levé rameno.
Můžete zkusit odříkat, pokud se chcete něčeho zbavit, něco zmírnit, zmenšit, eliminovat. Nikdy nezkoušejte užívat na lidi!
Nezvaný exekutor nejen nezmizí okamžitě, ale vy si na sebe uvážete dost hnusnou zpětnou vazbu. Vaše počínání by nemělo ublížit nikomu druhému. Pokud zkusíte jako amulet například na nemoc, nezapomeňte se pak nápisu zbavit. Při odříkávání myslete na to, co mizí, a před odříkáním to vyslovte.
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA