6 RUNA - KAUNAZ


Šťastné číslo: 6
Název: KAUNAZ (KAUNAN)
Symbol: pochodeň
Hláska: K
Strom: borovice
Léčivá rostlina: blatouch močálový
Živel: oheň
Význam: proti zánětlivým stavům, horečce, spáleninám a chorobám pohlavního ústrojí
Možnost zdravotních potíží, celková fyzická či psychická churavost a komplikace. V jiném významu ale Kaunaz značí duchovní světlo, osvícení, náhlé poznání přicházející z nečekaného směru. Do chmurné nejistoty, temnoty problémů, vcházíme s planoucí pochodní, stíny ustupují jasu plamene a my docházíme k vhodnému a tvořivému řešení.
Věštecký význam
Tato runa symbolizuje oheň, spalování, vášně a také milostné okouzlení. KAUNAZ ukazuje na potenciální možnosti. Své plány můžeš realizovat vytrvalostí. Tvůrčí plamen už doutná, ale musíš jej rozdmýchat. Jestliže jsi nemocný nebo prožíváš těžkosti, použij alternativní prostředky, aby ses uzdravil nebo abys problém vyřešil. Neplýtvej ale prostředky ani energií. Přehánění může způsobit porážku.
Pochodeň (či louč) byla dlouhá staletí jediným bezpečným zdrojem světla ve většině domácností. Runa Kaunaz ve výkladu často znamená nemoc, zdravotní obtíže – tam, kde jsou nemocní, se za nocí svítívá kvůli péči o ně.
Však v jiném významu, Kaunaz také značí duchovní světlo, kreativnost, osvícení, inspiraci, pomoc při studiu, náhlé poznání přicházející z nečekaného směru.
Kaunaz je jedna ze základních run, jejímž protikladem je Iso, led. Značí božský oheň, původní a nespoutaný, který vnáší do ledových plání jas a dává tak vzniknout tomuto světu. Člověk si tento oheň nese v podobě pochodně, která též symbolizuje vnitřní světlo, božský oheň uložený v každém člověku. Do chmurné nejistoty, temnoty problémů, vcházíme s planoucí pochodní, stíny ustupují jasu plamene a my docházíme k vhodnému a tvořivému řešení.
Pokud si vytáhneme runu v řádné pozici – můžeme doufat v pozitivní završení našich záměrů a plánů – i kdyby první signály nasvědčovaly pravému opaku.
Obrácená pozice – pozor na zablokování životní energie, zpomalení a zdržení v úředních věcech a jednáních.
(Zdroj: Lastura)


Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA