4 RUNA ANSUZ


Šťastné číslo: 4
Název: ANSUZ (ANZUS)
Symbol: bůh Ódin
Hláska: A
Strom: jasan
Léčivá rostlina: muchomůrka
Živel: vzduch
Význam: při chorobách krku, koktání, zadrhávání se, těžkostech při vyjadřování
Tato runa je spojena s bohem Ódinem, proto je to runa moudrých rozhodnutí, úspěchu, pomoci při věštění a magii. Ansuz také může značit požehnání u důležitých rozhodnutí, které chceš učinit. Vypovídá o síle osobnosti a schopnosti přesvědčit okolí.
Věštecký význam
Runa inspirace, moudrosti a extáze. ANSUZ symbolizuje osvobozování se z pout pomocí duchovních sil. Při osvobozování nepomůže fyzická síla, ale myšlení, moudré jednání a síla slova.
Runa je znamením Ódina - mocného boha, který vládne jak silou, tak svou modrostí a znalostmi. Proto je to runa moudrých rozhodnutí, úspěchu, pomoci při věštění i magii.
Odin neustále touží po vědění, mnohdy za něj platí vysokou cenu – aby se mohl napít ze studny znalostí, obětoval vlastní oko, aby získal tajemství run, visel devět dní na jasanu světa Yggdrassilu. Ódin je nejvyšším severským bohem, ale mnozí mu vytýkají, že nevládne spravedlivě a nadržuje svým oblíbencům.
Runa Ansuz symbolizuje vědění (hlavně šamanské a magické), znalosti a chytrost při jejich užívání. Vypovídá o síle osobnosti a schopnosti přesvědčit okolí. Negativním aspektem této runy je ale zneužívání znalostí k osobnímu prospěchu na úkor druhých.
Pokud si vytáhneme runu v řádné pozici – respektuje intelekt, moudrost, upřímnost, inspiraci a schopnost vyjadřování. Pomůže nám se zbavit psychických i fyzických (někdy) bloků.
Obrácená pozice – poukazuje na faleš, neupřímnost, zradu, vměšování se nebo zlomyslnou radu zvenčí.
(Zdroj: Lastura)

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA