3 RUNA - THURISAD


Šťastné číslo: 3
Název: THURISAZ (DURISAZ, PURISAZ)
Symbol: obr
Hládka: D (TH)
Strom: dub
Léčivá rostlina: česnek zahradní
Živel: oheň
Význam:
povzbuzení k rozhodnému a důslednému a současně vyváženému jednání
Obři jsou bytosti většinou nepřátelské k bohům a lidem, runa proto znamená sílu působící proti člověku. Proto může předpovídat konflikty a komplikace osob s agresivní povahou, nebo i nepřízeň přírody a vlivů s ní spojených.
Věštecký význam
Na tvé straně jsou ohromné síly. Díky nim můžeš zvítězit, překonat veškeré překážky, porazit nepřátele. Podmínkou je důslednost v jednání a zvládnutí obtíží. Můžeš očekávat lásku a přízeň.
Obři jsou bytosti většinou nepřátelské k bohům a lidem, runa proto znamená sílu působící proti člověku. Mezi obry byl ale i moudrý Mimir, a proto tato runa znamená i meditaci, studium, sebedisciplínu. Též poskytuje ochranu před neznámem a dokáže vytvořit ochranný štít.
Trní je odolné a nepříjemné každému tvoru, který se do něj zaplete. Z toho důvodu bylo často jako pasivní ochranný prostředek vysazováno kolem posvátných nebo magických míst. V tomto významu lze tedy říci, že se máme připravit na případné nezvané hosty nebo neočekávané události.Runa obvykle předpovídá bolestnou zkušenost. V této souvislosti se též můžeme ptát: Nejsem někomu, možná zaslouženě, “trnem v oku”?
Tato runa je zároveň spojována s Ódinovým synem Thorem, kterého známe zejména díky hromovému kladivu Mjolnir, jímž vládne. Tento Ás je výborným válečníkem, svou silou udržuje světový pořádek, ale zároveň je velice prchlivý. Runa Thuriaz také může předpovídat dobrou zprávu nebo nutnost rychle se rozhodnout v důležité záležitosti.
Pokud si vytáhneme runu v řádné pozici – znamená obrat k lepšímu, runanás chrání před nepříznivými silami.
Obrácená pozice – znamená, že máme spoustu vnitřních bloků, které nás ochromují.
(Zdroj: Lastura)


Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA