2 RUNA - URUZ


Šťastné číslo: 2
Název: URUZ
Symbol: pratur, aurochs
Hláska: U
Strom: bříza
Léčivá rostlina: mech močálový
Živel: země
Význam:
při těžkostech v koncentraci a nemožnosti soustředění, runa štěstí.
Runa se nazývá podle pratura, silného a mocného zvířete, těžko ulovitelného. Uruz je proto runou energie, síly, ale i rychlosti. Může se týkat tazatele i jiných osob.
Věštecký význam
Návrat ke zdraví, zbavení se duchovního neklidu, ale jenom tehdy, když sám zjistíš pramen své nemoci nebo odhalíš příčinu roztržek. URUZ symbolizuje spojení tazatele s jeho prvotním pramenem a vesmírnou prasílou. Vzhůru na cestu k pramenům!
Aurochs bylo vlastně pratur, silné a mocné zvíře, těžko ulovitelné (Zubr evropský) vyhubený v 17. století, byl znám zejména pro svou sílu a zarputilost, s níž překonával překážky. Tato runa tedy symbolizuje úsilí, které je potřeba něčemu věnovat – zároveň naznačuje, že máme dostatek sil k dosažení cíle. Možná nám chybí trpělivost a tak se zdá, že se něco nedaří. Není to ale pravda.
Velkou sílu (moc) je ale třeba mít stále pod myšlenkovou kontrolou. Je vhodné ještě jednou přezkoumat důvody, které nás vedou k danému jednání. Jsme vůči sobě čestní? Stojíme skutečně o cíl svého úsilí? Nebude vynaložená námaha zbytečná? Nezneužíváme svou moc?
Pokud si vytáhneme runu v řádné pozici- znamená zdraví a dosažení stálých hodnot, které stojí za přijetí do našeho života.
Obrácená pozice – ukazuje na naši vlastní tvrdohlavost, svéhlavost a neoblomnost, slepé lpění na hmotě, které s sebou přinášejí oslabení naši imunity.
(Zdroj: Lastura)


Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA